39 de utilaje de deszăpezire așteaptă în curtea Diasil Suceava. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care s-a asigurat că toate lucrurile sunt în ordine, iar zăpada nu le va da bătăi de cap nici autorităților, nici cetățenilor.

Astfel, marți, 22 noiembrie, edilul Sucevei împreună cu directorul Diasil Suceava, Anton Curelariu, au inspectat utilajele. Primarul Lungu s-a declarat mulțumit de cele văzute la fața locului, însă, credincios din fire, s-a rugat să nu ningă, pentru a reduce costurile.

img-20161122-wa0003

„În fiecare an noi trecem în revistă utilajele care sunt pregătite pentru intervenție la deszăpezire și îngheț. Stocul de material antiderapant, care constă în sare, nisip și clorură de calciu după caz, este asigurat pentru perioada următoare. Duminica trecută, atunci când a viscolit în Suceava, utilajele ce au fost pe traseu și-au făcut datoria. În municipiul Suceava s-a circulat în condiții de iarnă întrucât au fost anumite zone unde s-a depus gheața, mai ales pe trotuare, însă s-a intervenit, s-a mai înmuiat și lucrurile acum sunt în regulă. Cei de la Diasil sunt cu utilajele pregătite și se așteaptă să ningă, însă noi ne dorim să fie vreme bună cât mai mult timp, pentru a nu avea cheltuieli mari cu deszăpezirea și intervenția la îngheț. Utilajele au fost deja pe traseu în acest an”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

img-20161122-wa0026

Edilul șef al Sucevei a subliniat că materialul antiderapant achiziționat de operatorul de deszăpezire este suficient pentru a depăși toate problemele ce vor fi cauzate de ninsoare și polei.

„Cei de la Diasil au un număr de 27 de utilaje, din care 17 mașini mari sau sărărițe și 10 mașini mai mici, care pot interveni, de la caz la caz, în zonele mai înguste, pe străduțe, pe alei sau pe trotuare pentru a îndepărta zăpada și poleiul. Sunt stocuri semnificante de material antiderapant: 750 tone de sare și 140 de tone de nisip. Stocul antiderapant este suficient și sper ca în iarna aceasta să nu avem probleme din acest punct de vedere. De la caz la caz, pentru străzile în pantă, precum Calea Unirii sau zona Șcheia, se vor face depozite mobile, temporare de material antideparapant pentru a putea fi folosit în caz de nevoie. Eu sunt mulțumit de ce văd aici și sper să nu avem probleme. Așa cum am trecut primul test, sper să menținem o stare de circulație normală, indiferent de cât va viscoli în această iarnă”, a mai spus primarul Ion Lungu.

img-20161122-wa0007

De cealaltă parte, directorul firmei Diasil, Anton Curelariu, a subliniat că parcul auto a fost îmbunătățit, cum de altfel se întâmplă în fiecare an.

„Politica firmei este de a înnoi parcul auto pe parcursul derulării contractului, în așa fel încât, an de an să avem un serviciu de calitate. Cetățeanul trebuie să fie mulțumit și în același timp și noi. Sperăm să nu ningă pentru că Primăria Suceava nu are de unde plăti”, a declarat Anton Curelariu, directorul firmei Diasil Suceava.

img-20161122-wa0009

Trebuie menționat că, conform caietului de sarcini întocmit de Primărie și aprobat de Consiliul Local Suceava, operatorul de deszăpezire trebuie să aibă în dotare 20 de utilaje, din care 18 cu plug și două încărcătoare frontale, însă Diasil Suceava va opera cu 39 de utilaje din care 27 de autospeciale multifuncționale dotate cu plug și dispozitiv mecanizat de împrăștiere materiale antiderapante, atât pentru străzi, cât și pentru trotuare, trei încărcătoare frontale, precum și nouă utilaje nesolicitate în documentația de atribuire a contractului, dintre care două motofreze de zăpadă pentru trotuare și șapte sărărițe manuale pentru trotuare înguste.

img-20161122-wa0013

Vezi o galerie foto aici!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.