Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că șoseaua de centură a Sucevei este finalizată în proporție de 80 %. El a precizat că până în toamnă, se va circula pe tronsonul E 85 dinspre Siret – DN 17.

Președintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a verificat azi, 17 iulie, împreună cu constructorul, stadiul lucrărilor la șoseaua de centură. De la ultima vizită pe șoseaua de centură, în urmă cu o lună, Nechifor a spus astăzi că lucrările au un ritm foarte bun şi că primul tronson al investiţiei, dintre DN 2 şi DN 17, ar putea fi dat în folosinţă până în luna septembrie, iar întreaga investiție ar putea fi finalizată până în noiembrie. Şeful administraţiei judeţene a spus că există fondurile necesare, aproximativ 3 milioane de euro, pentru terminarea lucrărilor.

Un alt amănunt important este legat de găsirea unei soluții pentru a ocoli ceea ce sucevenii îl știu ca fiind „Zidul Morții”.

„La nivelul pasajelor din zonă se lucrează la hidroizolație, iar în proporție de 80%, lucrările de la sensul giratoriu sunt gata. Pe de altă parte, încercăm să facem o modificare la nivelul intersecției, pentru a găsi o soluție pentru cei care vin din Gura Humorului spre Suceava. În acest moment ne gândim la o prelungire a benzii de accelerare spre Gura Humorului și una de decelerare dinspre Gura Humorului spre Suceava. Încercam ca de la sens cu 100 de metri înainte și o sută de metri după să fie făcută o deviație, pentru că aici se circulă cu viteză. Singura varianta pe care o văd e o deviere, dar ea ar trebui acceptată de CNADR. Sensul giratoriu va fi iluminat atât pe timp de noapte, cât și cu proiectoare pentru ceață, cu energie de la fosta fabrică din zona „Rulmentul”, a spus Radu Iordachi, consultantul proiectului.

„Practic de la începutul anului și până acum, constructorul a lucrat în ultima lună mult mai alert, datorită vremii bune. Pe de altă parte, în ultimul an s-au alocat circa 195.926.000 de lei pentru varianta de ocolire a Sucevei, rămânând un rest de plată pentru investiție de 130.000.000, ce reprezintă partea inițială, cât și partea de consolidări. Trebuie să găsim o soluție tehnică pentru a da în folosință drumul Siretului cu cel al Câmpulungului”, a declarat Nechifor.

Consultantul proiectului, Radu Iordachi, a declarat că beneficiarul investiţiei, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri, nu agreează decât ideea dării integrale în folosinţă, deoarece deschiderea pe bucăți ar însemna marcaje suplimentare și costuri mai mari.

Construcţia şoselei de centură a Sucevei a început în 2008, de atunci investiţia a ajuns la 86 de milioane de euro. Prin această centură ocolitoare, traficul greu va fi dirijat pe Drumul European 85, pe traseul Moara – Şcheia – Mihoveni – Pătrăuţi – Siret şi cel de pe Drumul Naţional dinspre Vatra Dornei spre frontiera cu Ucraina. Viitoarea şosea de centură va avea o lungime de 13 km.
centura sucevei centura sucevei centura sucevei centura sucevei

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.