În dimineața zilei de duminică, 8 noiembrie, în jurul orei 3:19, militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pojorâta, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Pojorâta.


La sosirea echipajelor, ardea acoperișul unor anexe, corp comun, cu pericol de propagare la casa de locuit și la o gospodărie învecinată.
Incendiul a fost lichidat la ora 5:50.


Au ars: acoperișul bucătăriei de vară și al adăpostului de animale, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, și circa 1000 kg de plante furajere. S-au degradat: o suprafață de 10 mp din fațada casei, pe o latură, sticla tâmplăriei și ușa de la intrare în locuință, precum și acoperișul magaziei pentru lemne.


Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic, generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat atât casa proprietarului, cât și locuința învecinată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.