O cursă charter Tarom care a aterizat la Mombasa, în Kenya, a fost subiect de breaking news la televiziunea națională NTV, informează pagina de Facebook a companiei aeriene de la București. 116 turiști români au ajuns pe malul Oceanului Indian, în estul Africii.

Zborul București – Mombasa a fost primul zbor charter care a fost organizat odată cu redeschiderea turismului în țara din estul Africii, blocat până acum din cauza pandemiei, scrie Digi 24. Biroul de Turism al Kenyey scrie pe contul oficial de Twitter că „primul zbor charter din România către Kenya a aterizat astăzi pe Aeroportul Internațional Moi, Mombasa. La bordul avionului se aflau 116 vizitatori din România, care vor face tururi și vor explora diferite destinații din țară.”

NTV, televiziune națională, a transmis live de pe aeroport și a prezentat aterizarea ca un breaking news. Kevin Mutai, reporter: „Este un impuls puternic dat turismului, de când se poartă negocieri. Se întâmplă în timp ce țara încearcă să facă față pandemiei de coronavirus.
Avionul din România a aterizat în urmă cu câteva minute și, după cum puteți vedea, turiștii se îndreaptă către check-out pe aeroportul de aici, din Mombasa, după care vor merge către hoteluri. Sectorul turistic a fost unul dintre cele mai afectate de pandemie, după ce țările au fost nevoite să impună restricții dure pentru a opri răspândirea virusului.

Acesta este un zbor din România, dar înțelegem că sunt negocieri și cu alte țări precum Rusia și Polonia, de unde ne așteptăm să vedem și alte zboruri charter.”, a spus, în direct, reporterul Kevin Mutai. Tarom a publicat o filmare din cabina avionului, cu momentul în care avionul trece la Mombasa prin arcul format de două tunuri de apă, pe aeroport, un semn de respect oferit aeronavelor în situațiie speciale.

 

Sursa: Libertatea.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.