Centrul de vaccinare antiCOVID-19 din Arbore este operational. Anunțul a fost făcut de către edilul Dan Tiperciuc, care a precizat că acest centru de vaccinare este amplasat în incinta noului Dispensarul uman din localitate, construit cu fonduri guvernamentale, prin PNDL.

Trebuie precizat că la acest centru de imunizare sunt arondați locuitorii comunelor Arbore, Poieni Solca, Solca, Iaslovăț, Botoșana, Cacica, Cajvana, Comănești și Pârteștii de Jos.
Etapa a doua de vaccinare antiCovid-19  a demarat vineri, 15 ianuarie în toată țara, iar, începând de astăzi, 18 ianuarie, locuitorii comunelor arondate centrului de la Arbore pot merge să se vaccineze.

Trebuie precizat că în etapa a II-a se încadrează populația cu grad ridicat de risc, respectiv adulții cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

Totodată, în această etapă se pot vaccina lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, respectiv personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora), personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești, personalul din sectorul economic vital, procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume), uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă, centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric, unități de producție, transport și distribuție gaze, unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;, unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale, precum și din domeniul comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale).

Totodată, în această etapă se pot vaccina și: personalul din unitățile de învățământ și creșe, personalul poștal și din servicii de curierat, personalul cultelor religioase. personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale), precum și ersonalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.