Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi a informat că un cățeluș a fost abandonat  în unul dintre amplasamentele îngropate din oraș, fără milă, asemenea unui gunoi menajer. 
Cu toate acestea, cățelul din imagine a avut șansa ca un trecător să îl audă și să facă imediat sesizare către personalul din cadrul Serviciului de Ecologizare și Gestionare câini fără stăpân, care au recurs la mijloacele necesare pentru a-l putea salva de sub deșeuri.
„Din păcate acest caz nu este singular, frecvent în municipiul Suceava sunt aduși și abandonați mulți căței. În consecință, administrația locală continuă acțiunile de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzile din municipiul Suceava”, a precizat Harșovschi.
Acesta a adăugat că anul trecut, 716 câini au fost capturați și duși în adăpostul de pe strada Energeticianului, unde li s-au efectuat deparazitarea, sterilizarea, vaccinarea și microciparea. De asemenea, datorită colaborării cu Asociația PRO ANIMALS TINA, 625 de căței au fost adoptați, dintre aceștia 42 în țară, iar 583 în străinătate.
„Încurajez în continuare adopția din adăpost, aceasta este gratuită și se poate realiza la sediul adăpostului sau printr-o solicitare trimisă pe adresa de e-mail adoptiicatei@primariasv.ro.
În prezent, în adăpost sunt 287 de câini care așteaptă să fie adoptați. Locul animalelor nu este pe stradă”, a conchis Harșovschi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.