În comuna suceveană Cornu Luncii se iau toate măsurile de siguranţă pentru ca starea de sănătate a locuitorilor să rămână una bună. Astfel, primarul Gheorghe Fron a achiziționat două tone de substanță dezinfectantă cu care a dezinfectat toate spațiile publice din localitate, inclusiv magazinele, scările de bloc și toate străzile. Acesta a subliniat că cu această cantitate de dezinfectant, poate repeta procedura de trei ori. De asemenea, Primăria Cornu Luncii  a cumpărat aparate și dezinfectanți pe care le-a montat în toate scările de bloc din localitate.

Pe de altă parte, edilul s-a gândit și la cei din linia întâi din comuna sa, astfel că a comandat 20 de combinezoane reutilizabile pe care le va împărți medicilor de familie, asistenților medicali, polițiștilor și voluntarilor de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

„ Noi am comandat 20 de combinezoane de săptămâna trecută, care trebuie să ajungă astăzi sau mâine. Le voi da la cadrele medicale, la polițiști și voluntarilor de la SVSU, care ieri, împreună cu cei de la Asociația Pomicultorilor din Cornu Luncii au făcut o dezinfectare ca la carte în toată comuna”, a declarat primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron.

 

Acesta a adăugat că pe raza comunei, care are aproximativ 8 000 de locuitori, sunt în autoizolare 90 de persoane  care sunt verificate de două ori pe zi de către cei doi polițiști locali. 

În ceea ce privește persoanele infectate, edilul de la Cornu Luncii a precizat că pe raza comunei sunt patru persoane confirmate cu coronavirus, însă acestea au fost deja duse la spital. 

Despre situația actuală cu care se confruntă unitățile spitalicești din țară, Gheorghe Fron a precizat că nu este grav numai la Suceava, ci și în alte spitale din țară, cum sunt cele din București, Arad, sau din alte orașe mari.

În ceea ce privește solidaritatea, primarul Fron, împreună cu angajații Primăriei Cornu Luncii și membrii Consiliului Local Cornu Luncii au strâns aproape 24.000 de lei, bani care au fost donaţi Spitalului Municipal Fălticeni, pentru achiziţionarea de materiale de protecție.

„Am pus mână de la mână și am donat la Spitalul Municipal Fălticeni, pentru ca medicii să poată face față crizei actuale”, a declarat primarul Gheorghe Fron.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.