Iubitorii câinilor de rasă au avut ocazia să admire sâmbătă și duminică, în parcarea Shopping City Suceava, una din cele mai mari expoziții chinologice organizate în municipiul Suceava.

Municipiul Suceava a fost gazda Expoziției Chinologice „Cupa Bucovinei 2013 – Shopping City Suceava”. Acțiunea s-a desfășurat pe 20 şi 21 aprilie. La această întrecere, au participat peste 50 de rase de câini. Cupa Bucovinei Suceava 2013 a fost organizată de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava. Evaluarea a fost făcută de un corp de arbitri internaţionali din România şi Republica Ucraina. Arbitri au oferit premiul pentru cel mai frumos câine prezent la „Cupa Bucovinei”, unui ogar rusesc barzoi, locul doi fiind ocupat de un ciobănesc german, iar locul trei de un schnauzer.

cupa bucovinei

Asociația Chinologica Suceava se poate mândri cu exemplare canine de excepție, care au fost premiate în cadrul evenimentelor de Cupei Bucovinei 2013.

Câștigătorii Best în Show din ambele zile, 20 și 21 aprilie, sunt membri ai As din Suceava, repectiv câinele Ciobănesc Carpatin al lui Gheorghe Balan, cu rezerva – Barzoi și Sebastian Rațiu, Rădăuți.

Pe 21 aprilie  Bogdan Buzatu, cu un Westye, canișă Wild Look, din Piatra Neamț, a fost premiat. Rezerva i-a fost un Collie Rough deținut de Emil Gheorghe , canișă Santilio Suceava. Super Best în Show – Bogdan Buzatu, Westye, canișă Wild Look.

Prin participarea cu succes la aceste două expoziții canine (obţinerea calificativului EXCELENT pentru masculi şi FOARTE BUN pentru femele), în conformitate cu Regulamentul de Creştere a Câinilor de Rasă adoptat de ASOCIAŢIA CHINOLOGICĂ ROMÂNĂ, se poate obţine dreptul de montă, calificare obligatorie în vederea reproducerii, selecţiei şi ameliorării raselor canine, inclusiv a raselor autohtone de câini: Ciobănesc Românesc de Bucovina, Ciobănesc Românesc Carpatin, Ciobănesc Românesc Mioritic şi Ciobănesc Românesc Corb. Dreptul de montă pentru câinii de rasă facilitează obţinerea certificatelor de origine ale descendenţilor, respectiv puilor şi înregistrarea în circuitul chinologic naţional.

cupa bucovinei 2013cupa bucovinei 2013cupa bucovinei 2013cupa bucovinei 2013cupa bucovinei 2013

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.