Luni, 16 septembrie, în sala „Ștefan cel Mare” din cadrul Palatului Administrativ Suceava a avut loc un eveniment care denotă preocuparea conducătorilor din învăţământul sucevean pentru cultivarea şi promovarea performanţei şcolare. Este vorba de festivitatea prin care au fost premiaţi cei mai buni elevi din şcolile judeţului, cei care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la examenul de Bacalaureat. În deschiderea ceremoniei, inspectorul general al IȘJ Suceava, Gabriela Mihai, i-a felicitat pe elevi pentru rezultatele obținute, dar și pe părinți pentru susținerea pe care au arătat-o.

„Cu siguranță cadrul pe care l-ați creat în familie, exemplu dumneavoastră personal, susținerea pe care a-ți arătat-o, au condus la succesul copiilor dumneavoastră. Vă dorim să aveți putere să faceți acest lucru și pe mai departe. Drumul lor spre cunoaștere nu s-a încheiat”, a transmis Gabriela Mihai.

De asemenea, aceasta i-a felicitat și pe profesorii care i-au îndrumat pe copii, către aceste remarcabile rezultate, spunând despre dascăli că sunt oameni dedicați, care și-au înțeles menirea și au înțeles că cel mai important lucru este succesul copilului.

De cealaltă parte, prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a subliniat că elevii ce au fost premiați, reconfirmă faptul că învățământul sucevean este unul de performanță. De asemenea, aceasta i-a felicitat pe toți cei implicați, începând de la elevi, părinți și dascăși, pentru că au contribuit la rezultatele de excepție.

„La Suceava se face performanță în educație, de mulți ani. Acest eveniment reconfirmă, dacă mai era nevoie, învățământ de calitate. Acești copii ai noștri, cu notele de 10 obținute la examenle de Evaluare Națională și Bacalaureat ridică ștacheta pentru întreg sistemul de învățământ. Noi ne mândrim cu ei, dar și cu munca dascălilor lor și, de asemenea, le suntem recunoscători și părinților care i-au susținut”, a spus prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi.

Ținând cont că este vorba de tineri absolvenți de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învățătură, care au toate șansele să continue să obțină performanțe în învățământul liceal, respectiv în învățământul universitar, autoritățile au considerat  că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional și personal.

În cadrul festivităţii, elevii au primit recompense în bani, respectiv 1.000 de lei cei cu nota maximă la evaluarea naţională şi 3.000 de lei cei cu 10 la bac.

În judeţul nostru, 15 elevi au fost notaţi doar cu note de 10 la examenul de final de gimnaziu, iar cinci elevi au obținut media 10 la bac.

Cei 15 elevi suceveni care au obţinut media generală 10 la Evaluarea Naţională sunt:

TEODORA DENISA BĂBĂLEAN – ŞCOALA GIMNAZIALĂ “SAMSON BODNĂRESCU” GĂLĂNEŞTI,
ALEXIA BABLIUC – COLEGIUL NAŢIONAL “ŞTEFAN CEL MARE” SUCEAVA,
FLAVIA ELENA BÎRSAN – ŞCOALA GIMNAZIALĂ “MIHAI EMINESCU” RĂDĂUŢI,
ALINA CARCEA – ŞCOALA GIMNAZIALĂ “IOAN VICOVEANU” VICOVU DE JOS,
FILIP FABIAN CIOCAN – ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 GURA HUMORULUI,
ELENA-DORUȚA COROAMĂ – ŞCOALA GIMNAZIALĂ “I.G.SBIERA” HORODNIC DE JOS,
ILINCA MAREŞ – ŞCOALA GIMNAZIALĂ HUMORENI,
FRANCESCA NICULCEA – ŞCOALA GIMNAZIALĂ “MIHAI EMINESCU” RĂDĂUŢI,
RALUCA ELENA SANDU – COLEGIUL NAŢIONAL “NICU GANE” FĂLTICENI,
ALEXIA MARIA SCHIPOR – ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 VICOVU DE SUS,
REBECA SPOIALĂ – COLEGIUL NAŢIONAL “ŞTEFAN CEL MARE” SUCEAVA,
MIHAELA TODOSI – LICEUL TEHNOLOGIC “NICANOR MOROŞAN” PÂRTEŞTII DE JOS,
ADELA ȚICȘA – ŞCOALA GIMNAZIALĂ “MIHAI EMINESCU” RĂDĂUŢI,
THEODORA ELENA BĂRBUŢĂ – ŞCOALA GIMNAZIALĂ “REGINA ELISABETA” RĂDĂUŢI,
ANDREI LUPEŞ – COLEGIUL NAŢIONAL “PETRU RAREŞ” SUCEAVA.

Media 10 la Bac a fost obținută de către următorii elevi:

CATINCA DOBROGHII – COLEGIUL NAŢIONAL “ŞTEFAN CEL MARE” SUCEAVA,
ANDREI PAVĂL – COLEGIUL NAŢIONAL “ŞTEFAN CEL MARE” SUCEAVA,
DARIUS LUNGU – COLEGIUL TEHNIC RĂDĂUŢI,
GEORGIANA ZBRANCA – COLEGIUL NAŢIONAL “MIHAI EMINESCU” SUCEAVA,
COSMINA MARIA HRIŢUC – COLEGIUL NAŢIONAL “MIHAI EMINESCU” SUCEAVA.

La nivel naţional, vor beneficia de aceste stimulente 459 de absolvenți de gimnaziu care au încheiat cu media 10 Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a și 235 de liceeni care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2019 (inclusiv sesiunea specială și Bacalaureatul bilingv).

Sumele necesare acordării stimulentelor financiare se alocă din bugetul aprobat pe anul 2019 al Ministerului Educației Naționale.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.