Episcopul diecezei romano-catolice de Iași, monseniorul Iosif Păuleț, a adus, luni, bolnavilor și medicilor din Spitalul Județean Suceava binecuvântarea și donația Papei Francisc.

Un semn religios care confirmă apropierea spirituală a Sfântului Părinte este și faptul că materialele medicale au călătorit tot timpul, din Cetatea Vaticanului până în fosta Cetate de Scaun a Moldovei, împreună cu un Crucifix foarte îndrăgit de Sfântul Francisc din Assisi (1181-1226). Este imaginea Sfintei Cruci din bisericuța ”Sfântul Damian”, din a cărei contemplare a izvorât convertirea Sărăcuțului din Assisi și slujirea sa eroică oferită bolnavilor din timpul său.

Crucea tradiției franciscane și materialele medicale donate de papa Francisc – cinci ventilatoare pulmonare, 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2, 5000 de măşti sanitare și 400 de ochelari de protecție – vor fi înmânate de episcopul Păuleț Spitalului Județean Suceava astăzi, în jurul orei 13.00.

„Vin cu un mesaj de salut din partea Sf. Părinte care a fost informat despre situația care este acum în România și auzind că oraşul cel mai încercat este Suceava a vrut să trimită în primul rând rugăciunile pe care le face prin binecuvântarea apostolică și odată cu ele compasiune celor care au suferit din cauza acestei epidemii și condoleanțe pntru familiile care au avut pierderi din cauza acestui virus care a îngenuncheat o lume întreagă”, a precizat episcopul de Iași, Iosif Păuleţ.

De cealaltă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să îi mulţumească Sfântului Părinte precum şi monseniorului Iosif Păuleţ pentru implicare şi pentru donaţia importantă.

 „Au venit cărările către Suceava, cu aceste ajutoare și pentru asta vă mulțumesc!”, i-a spus președintele Flutur, părintelui Păuleț.

Flutur i-a transmis Sfântului Părinte și Vaticanului mulțumirile Sucevei și a spus că se va ruga la Icoana Maicii Domnului de la Basilica Minor din Cacica pentru Sfântul Părinte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.