Începutul acestui week-end i-a pus în priză pe pompierii suceveni. Două incendii de proporții au avut loc în dimineața zilei de sâmbtă, 23 februarie 2019.

Unul dintre incendii a izbucnit în localitatea Corocăiești, în jurul orei 7.00.

Potrivit ISU Suceava, Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii S.V.S.U. Verești, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Corocăiești, comuna Verești.
La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodărești, cu pericol de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 10:35.


Au ars depozitul de furaje pe o suprafață de 60 mp, adăpostul de animale pe 16 mp și bucătăria de vară pe 20 mp. Au mai ars circa 7 metri cubi lemn de foc, 3 tone de fân și 700 Kg de porumb. S-au degradat izolația exterioară de pe o laterală a casei și elemente de tâmplărie din PVC și lemn.
În incendiu au pierit un cal și doi câini din gospodărie.
Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic generat de coșul de fum al bucătăriei de vară, neizolat corespunzător față de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat locuința proprietarului, cu bunurile aferente.

Cel de-al doilea incendiu a avut loc în localitatea Măneuți, în jurul orei 9:00.

Potrivit ISU Suceava, Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreuna cu lucrătorii S.V.S.U. Frătăuții Vechi, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Măneuți, comuna Frătăuții Vechi.


La sosirea echipajelor, ardea acoperișul casei și al unei anexe corp comun, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie și la proprietățile învecinate.
Acoperișul comun a ars pe aproximativ 140 mp. Au mai ars aparate electrocasnice, obiecte de mobilier și alte bunuri. S-au degradat pereții și planșeul locuinței.
Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD i-au acordat îngrijiri medicale proprietarului (87 ani), care a suferit arsuri minore la mâini. Ulterior, acesta a fost transportat la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Rădăuți, pentru tratament de specialitate.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, în urma unor scăpări de gaze combustibile de la sistemul de gătit (aragaz cu butelie).
Incendiul a fost lichidat la ora 11:25, iar pompierii au salvat restul casei, o șură și alte două anexe din goapodărie, precum și două locuințe aflate în imediata apropiere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.