Un eveniment de excepție, „Bucovina salută Viena!” s-a desfășurat, sâmbătă, în Piața Michaelerplatz din Viena unde a fost organizat un Târg de turism, meșteșuguri și gastronomie, cu demonstrații practice și un super-spectacol cu artiștii ansamblului Ciprian Porumbescu, primul concert românesc organizat vreodată într-o piață din centrul Vienei.

Consiliul Județean Suceava a prezentat oferta turistică a județului, tradițiile, meșteșugurile și gastronomia bucovineană. Demonstrațiile practice și degustările au fost deosebit de apreciate de cei care au poposit minute și chiar ore întregi în “insula” bucovineană din centrul Vienei.

Foarte mulți vizitatori au rămas mai multe ore în piața de la intrarea principală în Palatul Hofburg, doar câțiva metri de Stephansdom și au participat la spectacolul oferit de artiștii Ansamblului Ciprian Porumbescu, generând o atmosferă emoționantă.

Oaspeții noștri, de toate vârstele, multe familii venite cu copii, au participat alături de artiști la eveniment. Foarte mulți români, printre ei mulți suceveni, stabiliți sau care lucrează în Viena și în zonă, au dorit să se întâlnească ,,acasă” în centrul Vienei. Piața a fost plină de stegulețe tricolore.

bucovina saluta viena primar viena Michael Ludwig

Primarul Vienei , a fost deosebit de încântat de tot ce a prezentat Suceava în cadrul evenimentului.

Președintele Gheorghe Flutur a fost gazda mai multor personalități austriece și din România. Primarul Chișinăului Andrei Năstase a fost prezent pe durata întregii zile, alături de noi, la ,,Bucovina salută Viena!”

Prezent a fost și ambasadorul României la Viena Bogdan Mazuru, împreună cu echipa sa.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.