Vineri, 10 mai, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02:20, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Straja, un grup de persoane care transporta colete voluminoase spre interiorul țării.

„Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat  echipajul  poliţiei de frontieră, acestea au abandonat coletele şi au fugit. Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, lucrătorii noştri au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în localitatea Straja. În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre caz autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei, pe teritoriul românesc au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 22.360 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 261.612 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisarul șef Ilie Poroch – Serițan

În acest caz, polițiștii de frontieră fac cercetări pentru prinderea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități  infracționale, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector au descoperit în seara zilei de 9 mai a.c.,  în jurul orei 21.10, în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Straja, mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.498 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 40.926 de lei au fost confiscate, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.