În perioada 2-4 ianuarie s-a desfășurat la Mediaș Festivalul ”Porc Bun”, o replică umană la materialismul relațiilor interumane din ziua de azi și a mecantilismului care ne guvernează viața de prea multă vreme. Festivalul s-a adresat exclusiv nu numai acelora care își trăiesc viața legați de fenomenul folk, dar și acelora care admiră și apreciază poezia și muzica bună, dacă se poate live.

Invitații, peste 60 după numărătoarea noastră de la fața locului, s-au bucurat de experiența rară de a-i vedea pe folkiști în ipostaze umane, bucurându-se omenește de muzica altor cantautori, de foarte multe ori ridicându-se ca să se alăture actului artistic. Ziua de 3 ianuarie a demonstrat, oricui a fost destul de norocos să fie invitat, că prietenii pot trece cu zâmbetul pe buze de necazuri, că muzica unește în comuniuni incredibile oameni total diferiți și că oamenii dezinhibați pot zbura în armonii poetice paradisiace.

Lista celor prezenți ar epata cu siguranță orice organizator de festivaluri folk, așa că vom respecta spiritul evenimentului și dorința organizatorilor de a menține privat conținutul acestuia, lăsând la latitudinea lor ce și cât vor face public din el. Noi am fost onorați de invitație și mulțumim pentru posibilitatea de a-i cunoaște mai îndeapropape pe mulți din cei pe care îi cunoșteam numai din aparițiile publice. Vrem numai să spunem că organizatorii sunt cu siguranță deosebiți, dacă s-au grăbit să răspundă prezent la Mediaș, din Constanța, Bistrița, Timișoara, București, Iași, Piatra Neamț, Gura Humorului sau Suceava, asta fără să-i luăm în calcul pe localnici, gazde perfecte care ne-au integrat rapid.

Festivalul n-a fost decât un pretext, folkul și poezia un fundal, un mediu propice în care oamenii s-au cunoscut mai bine, forjând relații mai puternice sau direct unele noi. Cu toții eram obosiți după sărbători, sătui de tot și toate, și totuși ne-am găsit resurse nebănuite pentru a putea fi cât mai mult timp împreună. Nu adăugăm la acest articol material video, dar cu amabilitatea organizatorilor, putem adăuga mai multe fotografii care să vă ajute să înțelegeți câte ceva despre atmosfera celor două zile.

Concluzia noastră este că oamenii pot fi buni și frumoși, pot fi prieteni adevărați, dacă se găsește cineva să-i adune, indiferent de motiv. Mulțumim pe această cale celor care ne-au invitat și pe noi la această cură de prietenie aplicată și sperăm să mai fim invitați și la următoarele ediții.

Image00001Image00002Image00003Image00004Image00005Image00006Image00007Image00008Image00009Image00010

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.