Un incendiu a izbucnit la o gospodărie din comuna Râșca. Astfel, casa de locuit, bucătăria de vară plus anexele gospodărești, dar și un depozit de furaje și un adăpost de animale au fost cuprinse de flăcări.

La fața locului au intervenit Detașamentul de Pompieri Fălticeni cu două autospeciale de intervenție, Detașamentul de Pompieri Suceava cu o autospecială de intervenție și 3 Servicii Voluntare pentru Situații de Urgenta cu 3 autospeciale.

Potrivit ISU Suceava, în momentul de față se lucrează pentru îndepărtarea elementelor de construcție afectate de foc. Au ars: casa de locuit (bătrânească) pe aproximativ 60 mp, bucătăria de vară, corp comun cu o anexă, pe 40 mp, adăpostul de animale, corp comun cu depozitul de furaje, pe 40mp, două stoguri de fân și alte bunuri. În incendiu a pierit un porc.

Flăcările s-au propagat la gospodărie de la un foc deschis în spații deschise, făcut pentru arderea vegetației uscate, pe un teren învecinat. Vântul puternic a favorizat propagarea cu rapiditate și dezvoltarea incendiului.

Pompierii și voluntarii au localizat flăcările, înainte ca acestea să se propage la o altă casă de locuit din aceeași gospodărie, care a fost salvată, cu tot cu bunurile aferente. Nu s-au înregistrat victime omenești.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.