În urma discuțiilor purtate la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava a declarat că în anul următor, la spital se vor investi în modernizare aproximativ 20 milioane de euro.

„Se va investi într-un corp nou de spital de aproximativ 4.000 de metri pătrați. Acesta va fi ambulatoriul nou al spitalul din Suceava. Clădirea nouă va avea șase nivele și va costa aproximativ 4.2 milioane de euro”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ a subliniat că lucrările la acest corp vor demara în anul următor. De asemenea, suma investită va fi din bugetul propriu al CJ Suceava, Spitalului Județean Suceava și Primăriei municipiului Suceava.

1

„Clădirea nouă va ave demisol, parter și patru nivele. Este o construcție în trepte pentru a nu umbri clădirile vecine”, a mai spus Flutur.

Peste 100.000 de pacienți sunt înregistrați anual, iar anul acesta se va ajunge la un număr de 160.000 de pacienți. În 2017 se așteaptă un număr de peste 210.000 de pacienți care vor veni să fie consultați sau să-și facă analizele în ambulatoriul SJU. Construcția nouă se estimează a fi terminată la sfârșitul anului 2018.

Supraînălțarea cu un etaj al Corpului F, investiție de 1.5 milioane euro

Gheorghe Flutur a subliniat că o altă investiție majoră va fi supraînălțarea cu un etaj a Corpului F, la secția de Cardiologie. Totodată, în urma discuțiilor avute cu proiectanții și cu arhitecții, construcția va fi realizată pe piloni de metal.

„Nivelul nou ce se va construi va avea o suprafață de 670 de metri pătrați, care va ajuta să dubleze numărul de paturi la Cardiologie. De asemenea, vor fi mai multe saloane pentru bolnavi, săli de consultație și spații aferente pentru secția Cardiologie”, a subliniat președintele CJ Suceava.

2

Acesta a mai zis că peste 160.000 de pacienți bolnavi cardiaci din județ sunt luați în evidență de spitalul din Suceava.

„Presiunea pe aceste secții  este foarte mare, iar investiția este de 1.5 milioane de euro.  Este o investiție extrem de importantă și va fi finalizată la sfârșitul anului 2017”, a concluzionat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Centrul de Diagnostic și Tratament Oncologic, investiție de 13 milioane de euro

O altă investiție anunțată de Flutur ce va fi realizată anul viitor va fi una privată, ce se va realiza în curtea Spitalului Vechi Suceava.  Pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați va fi construit Centrul de Diagnostic și Tratament Oncologic, în care se vor investi aproximativ 13 milioane de euro.

3

„Investiția va începe anul următor și va avea termen de execuție patru luni de zile. Ea este extrem de necesară pentru cei care sunt bolnavi de cancer”, a declarat Flutur.

Noul centru va dispune de dotări ultramoderne, RMN de 2 Tesla și PET/CT-uri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.