Muntele și marea, două zone geografice foarte diferite, pot atrage, în egală măsură, admiratori. Originară din Câmpulung Moldovenesc,  Monica Ionela Poenari, s-a îndrăgostit iremediabil de mare și de uniforma militară. Astfel, aceasta a aplicat pentru o carieră militară la bordul navei care o poartă pe valurile liniștite sau învolburate ale mărilor și oceanelor.

Monica Poenari este studentă la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „ Amiral Ion Murgescu” și unul dintre cei peste 180 de membri ai Navei Școală „Mircea”, velierul simbol al Forțelor Navale Române.

„Am fost tot timpul atrasă de mare. Când eram mică și mergeam în vacanță la mare, țin minte că valurile mă fascinau”, a spus Monica Poenari, care a mai adăugat că muntele și marea au aceeași însemnătate pentru ea.

De altfel, bucovineanca este îndrăgostită și de muzica populară, precum și de portul traditional, dragoste pe care o promovoează ori de câte ori are ocazia: le cântă colegilor, le cântă oficialilor, le cântă tuturor.

Înzestrată cu o voce frumoasă și inspirată de membrii familiei sale, Monica a îmbrățișat ramura muzicii încă de mic copil. Astfel, aceasta a ajuns să fie sufletul petrecerilor multor oameni din zona de munte a județului Suceava.

„Eu am cochetat foarte mult cu dansul și muzica, chiar din clasa I, întrucât, în familie la noi, mai toată lumea a cântat sau cântă. La început mă luam după sora mea, iar mai apoi am început să am propriul meu stil și să mă integrez pe piața muzicală. Am participat la spectacole, am cântat la nunți și la alte evenimente”, a spus Monica Ionela Poenari.

 

Familia, mereu prezentă în inimă și în suflet

 

Tânăra studentă vorbește cu emoție despre familie și despre dorul uriaș care se resimte de fiecare dată când aceasta este plecată pe mare, dar și despre lacrimile de bucurie care curg în momentul în care se reîntâlnește cu cei dragi.

„Mereu îmi este dor de ei. Și, de asemenea, și lor de mine. De fiecare dată când ne reîntâlnim, după ce petrec mai mult timp departe de ei, lacrimile ne inundă fețele. Sunt lacrimi de bucurie”, a spus, emoționată, Monica.

Tânăra a precizat că înainte de a îmbrățișa această carieră s-a sfătuit cu mama ei, persoana care a și încurajat-o să aleagă calea mărilor.

După finalizarea studiilor, bucovineanca va activa tot în acest domeniu, atât de drag sufletului ei: marina militară

„Întotdeauna mi-am dorit să port, cu mândrie și demnitate, uniforma militară și să fiu loială. Le recomand tuturor celor care doresc să îmbrățișeze această carieră să fie devotați și să asculte de cadrele militare de pe vas, întrucât de la ele pot învăța multe lucruri utile în viață”, a spus Monica Poenari.

Nava Școală „Mircea”, ambasador onorific al României de 80 de ani

 

De 80 de ani, nava își asumă rolul de ambasador onorific al României, al Forțelor Navale Române și al învățământului militar de marină, pe mările și oceanele lumii.

Principala misiune a Navei Școală „Mircea” este de a instrui viitori ofițeri și maiștri militari în noțiuni practice de marinărie, navigație, inginerie, observare și vitalitate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.