Marți, 2 iulie, în ultima zi a celei de-a III-a ediții a Programului Ștefanian, sute de pelerini au mers pe jos de la intrarea în comuna Putna până la Mănăstirea Putna, pentru a asista la Sfânta Liturghie.

Printre pelerini s-a aflat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, inițiatorul Programului Ștefanian, dar și mai mulți primari liberali, toți îmbrăcați în port tradițional.

„Sunt bucuros că sunt aici foarte mulți bucovineni îmbrăcați în straie populare. Avem de parcurs ceva drum pe jos. Îmbinăm pelerinajul spre Putna cu straiul popular și cu participarea la slujba de astăzi dedicată marelui voievod Ștefan cel Mare și Sfânt. Programul Ștefanian, inițiat cu câțiva ani în urmă, ma bucur că prinde contur. El a început pe 24 iunie, de Sânziene, cu slujba de pomenire a domnitorilor Moldovei în Cetatea de Scaun a Sucevei, în capelă. Am avut și alte acțiuni la ctitoriile lui Ștefan cel Mare, iar astăzi nu se putea să fim în altă parte decât la poarta Putnei pentru a aduce un omagiu și a depune o coroană de flori celui care a însemnat cel mai mult pentru țara noastră, pentru Moldova și pentru ținutul Bucovinei”, a transmis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.