Acțiunile de vaccinare în zone rurale continuă. Astăzi, 29 mai, Caravana mobilă SMURD a ajuns în comuna Calafindești din județul Suceava.
Trebuie precizat că echipa care încadrează acest centru mobil de vaccinare este formată din medici, asistenți, voluntari ai ISU Suceava și personal medical venit în sprijin de la UPU-SMURD Mureș. Alături de ei a fost și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.
Astăzi, 29 mai, caravana a fost în localitatea Calafindești, iar mâine, 30 mai, va ajunge în municipiul Câmpulung Moldovenesc, acolo unde dr. Raed Arafat îi va vaccina pe cetățenii doritori din municipiu, dar și din localitățile limitrofe.
Programul vaccinării, în ambele zile, este între orele 10:00 – 16:00, iar cei care doresc sa se imunizeze pot opta pentru oricare dintre cele patru tipuri de vaccin disponibile, respectiv Pfizer BioNTech, Johnson&Johnson, Moderna și AstraZeneca.
De altfel, pompierii suceveni, împreună cu autoritățile locale asigură transportul către centrul de vaccinare mobil, persoanelor din localitățile limitrofe care doresc să se imunizeze. Toți cei care doresc să se vaccineze sunt așteptați la caravana SMURD, doar cu buletinul.
Trebuie precizat că în mai puțin de două ore, la Calafindești s-au vaccinat peste 100 de persoane.
„Dacă la Suceava avem cel mai mic număr de persoane vaccinate să încercăm să-l creștem prin a discuta și prin a explica. Poate că multă lume s-a uitat pe Facebook, a ascultat anumite sfaturi care nu sunt fondate științific și au decis să nu se vaccineze. De regulă, avem mulți indeciși. Cu indecișii trebuie discutat pentru că ei, pe bună dreptate, vor informații mai multe”, a declarat Raed Arafat, la Calafindești.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.