Școala Gimnazială din comuna Cornu Luncii a fost dotată cu un autobuz de capacitate mare care deservește transportului elevilor de acasă până la școală și înapoi. Anunțul a fost făcut de către primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, care a precizat că elevii din satele Dumbrava, Sasca Nouă, Sasca Mică și Cornu Luncii vor ajunge mai repede, atât la școală, cât și înapoi acasă, după terminarea orelor de curs.

Aceasta este încă o dovadă că edilul se implică în comunitate, dar și în educație, făcându-le elevilor mai ușor drumul spre școală.

Trebuie precizat că mijlocul de transport a costat aproximativ 69 000 de lei și a fost achiziționat din Germania, cu bani de la bugetul local. apacitatea acestuia fiind de 75 de locuri.

„Școala Cornu Luncii este prima școală din județul Suceava care are autobuz propriu. Autobuzul a fost o necesitate pentru Școala din Cornu Luncii pentru că deservește patru sate. Înainte, dimineața se făceau 8 curse cu microbuzul, începând cu ora 6:30, iar acum se face doar o cursă, la 7:20. Copii sunt transportați în condiții foarte bune și nu mai trebuie să se trezească la 6:00 dimineața, iar autobuzul poate fi folosit și pentru activitățile culturale, sportive, dar și pentru transportul la concursurile școlare”, a declarat primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.