Actul constitutiv și statutul Asociației „Moldova se Dezvoltă” au fost semnate marți, 23 iulie, la Piatra Neamț. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Edilul a precizat că a fost aleasă prima conducere rotativă a Asociației formată din: Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, care este președinte și Ion Lungu, primarul Municipiului Suceava care a fost ales vicepreședinte.

„În perioada următoare vom realiza Strategia de Dezvoltare Integrată a Asociației prin intermediul căreia ne vom adresa Guvernului României și Uniunii Europene, pentru a promova Investiții Teritoriale Integrate (I.T.I.), în exercițiul financiar al UE 2021-2027. Vom pregăti, totodată, și alte proiecte comune de infrastructură cum ar fi:
parcări supraterane, rute ocolitoare, aducțiuni de gaz metan, etc”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Asociaţia „Moldova se Dezvoltă” este formată din primarii oraşelor Suceava, Botoşani, Iaşi, Piatra Neamţ, Câmpulung Moldovenesc, Roman şi Vatra Dornei şi a fost înfiinţată în decembrie 2018, la Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.