Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat că municipalitatea suceveană are primele propuneri de amenajare a Parcului Șipote.
Acestea au fost prezentate de către echipa de specialiști, arhitecți și proiectanți, cea care a câștigat licitația pentru realizarea documentației în vederea obținerii finanțării prin fonduri europene.
Printre ideile de amenajare și propunerile aflate în faza de preconcept se numără: realizarea unui parc de aventură/escaladă; amplasarea unui funicular ce unește centrul orașului cu platoul Cetății de Scaun; realizarea de trasee pietonale, podețe, treceri suspendate; amenajarea de piste pentru bicicliști, trasee mountain bike, acces pentru persoanele cu dizabilități; amenajarea unui amfiteatru, precum și locuri de odihnă în vecinătatea aleilor, zone hamac și balansoare, foișoare/pavilioane multifuncționale; amenajarea de locuri de joacă pe categorii de vârstă; dotarea cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, suport parcare biciclete); instalarea de WiFi și amenajarea unui punct de informare și orientare turistică interactiv;  amenajarea de puncte de belvedere, precum și instalarea unui iluminat artistic.
„La vizita în teren s-au discutat mai multe idei, inclusiv cea a unei pasarele care să facă legătura între strada Cireșilor și strada Luca Arbore.
Ne dorim ca fiecare locuitor al municipiului Suceava să beneficieze de liniște, relaxare, aventură, mișcare într-un mediu sănătos, evenimente culturale, de joacă și zâmbete în inima verde a orașului cât de curând posibil”, a declarat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.