Principele Nicolae al României, împreună cu soția sa, sunt prezenți la slujba de înmormântare al Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților. Îmbrăcați în haine de doliu, cei doi au venit să aprindă o lumânare la mormântul lui ÎPS Pimen și să-i aducă un ultim omagiu celui care a reușit să-l aducă pe Regele Mihai Acasă.

ÎPS Pimen este înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Acesta a pierdut lupta cu viața pe data de 20 mai, la Institutul „Matei Balș” din capitală.

Reamintim că Principele Nicolae a transmis un mesaj în care relatează întâlnirea dintre ÎPS Pimen și Majestatea Sa Regele Mihai, la începutul tulburilor ani 90.

„Sunt profund întristat la aflarea trecerii la cele veșnice a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Îi datorez întâlnirea mea de acum 28 de ani, de Sfintele Paști, cu poporul român și cu Regele Mihai, bunicul meu. Atunci, la Putna, am trăit înțelegerea că bunicul meu era Regele românilor. Deși mi se spusese că sunt nepotul Regelui Mihai, la Putna, apoi la București și la Curtea de Argeș, mi-am întâlnit Regele și rădăcinile.

Sunt imagini pe care le voi purta cu mine toată viața. Slujba de la Mănăstirea Putna, momentul în care bunicul meu și ÎPS Pimen s-au rugat la mormântul lui Ștefan cel Mare, intrarea Regelui pe Ușile Împărătești în Altar, clipa când Regele Mihai a primit Sfânta Lumină din mâna părintelui Pimen, mulțimea care își aclama Regele venit din lungul exil. Un preot m-a îmbrăcat cu un veștmânt diaconesc și m-a dus în brațe în Altar.

Ii sunt profund recunoscător ÎPS Pimen pentru bunătatea și dragostea cu care l-a chemat, l-a primit și l-a înconjurat pe Regele Mihai, ca și pe bunica mea, Regina Ana, mama mea, Principesa Elena și pe mine.

Transmit condoleanțe Bisericii Ortodoxe Române, enoriașilor din arhiepiscopie și familiei îndoliate!

Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția celor Drepți!”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.