Ruta Alternativă Suceava Botoșani pentru traficul greu de pe strada Apeductului va fi funcțională până la sfârșitul acestui an. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, într-o conferință de presă.

„Prioritatea de grad zero la investițiile realizate în acest an este darea în funcțiune a Rutei Alternative Suceava -Botoșani pentru trafic foarte greu pe strada Apeductului”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a subliniat că a verificat deja stadiul lucrărilor la ruta propriu-zisă unde se lucrează la trotuare și la podul de peste Pârâul Cetății, precum și la consolidarea malurilor cu gabioane din piatră.

„Pentru realizarea variantei rutei pe Apeductului este necesară devierea magistralei principale de termoficare a rețelei de transport 2×Dn 700. S-a aprobat la nivelul Ministerului Dezvoltării pe programul Termoficare 2006-2021 această lucrare care se ridică la 2.151.460,44 lei din care Ministerul asigură 1.828.741,66 lei, iar municipalitatea 322.719,12 lei.
Ne propunem să dăm în circulație până la sfârșitul anului această porțiune din Ruta Alternativă Suceava-Botoșani”, a declarat primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.