Mai mulți suceveni ce locuiesc în zona centrală a Sucevei, mai precis în zona fostului complex Gloria, sunt înspăimântați de șerpii care și-au făcut cuiburi în zona dărâmăturilor fostului complex de stat. Oamenii se plâng că reptilele ies și pe trotuarul de pe strada Vasile Bumbac, provocând panică printre trecători.

O femeie care locuiește într-un bloc din apropiere a avut ghinionul „să se întâlnească” cu un astfel de exemplar, în timp ce se deplasa pe trotuar.

„Șarpele avea mai mult de jumătate de metru, era negru și avea o dungă galbenă. Părea a fi șarpe de casă, însă dacă a ieșit și pe trotuar înseamnă că sunt familii întregi acolo. Și vecinii mei au văzut șerpi în zonă și știu că au sesizat și la Primărie și le-am atras atenția și celor care au mai lucrat acolo, însă fără niciun rezultat. Cei care au cumpărat Gloria nu au niciun interes”, a declarat pentru SuceavaLive o locatară din zonă, care a mai adăugat că de spaimă nici nu a putut să facă o poză.

Viceprimarul municipiului Suceava Marian Andronache a declarat că la Primărie a fost înaintată o sesizare scrisă privind prezența șerpilor în zonă, care a fost trimisă la Biroul de Mediu din subordinea Poliției Locale și este analizată. De altfel, Andronache a precizat că este de datoria proprietarilor terenului privat, unde până acum câțiva ani au funcționat Hotelul și Restaurantul Gloria, să igienizeze zona și să nu lase bălăriile să crească.

 „Ieri (miercuri, 26 iunie, n.r.) cei de la Biroul de Mediu au primit adresa și în cursul zilei de astăzi o să transmită o somație către proprietarii terenului prin care să le solicite să igienizeze spațiul”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava Marian Andronache.

Potrivit legislației în vigoare, dacă terenul respectiv aparține unui privat, instituțiile statului nu au competență în domeniu. Singurul lucru pe care îl poate face o unitate administrativ teritorială, prin serviciul Poliție Locală, este să someze proprietarul să igienizeze zona, iar în caz contrar să îl sancționeze conform unei hotărâri de Consiliu Local.

Trebuie precizat că Hotelul şi Restaurantul Gloria din Suceava au fost cumpărate în iulie 2016 de o asociere formată din două firme conduse de oamenii de afaceri Nicolae Troaşe şi Vasile Armenean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.