Un bun enoriaș al parohiei Straja II, pătruns de filonul credinței strămoșești, un om vrednic, puternic și cu inimă călduroasă de bucovinean, badea George Cotos a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani.

„Cu prețuire, noi, preot paroh Constantin Oprea dimpreună cu epitropul parohiei Straja II, consilieri, cântăreț bisericesc și pălimar, în ziua de 23 Aprilie 2020 la pomenirea Sf. M. Mc. Gheorghe, am venit preț de câteva minute bune la casa vrednicului străjan, George Cotos, să ne rugăm Bunului și Atotmilostivului Dumnezeu pentru binefacerile revărsate într-un secol de viață asupra sa (bineînțeles ținând cont de toate măsurile ce se impun în aceasta vreme de pandemie).
Cu bucurie am cântat imnul biruinței asupra morții: «Hristos a înviat» dimpreună cu cântarea tradiționala «La Mulți Ani cu sănătate…»”, a transmis preotul paroh Constantin Oprea, care a adăugat că: „În semn de respect și prețuire i-am oferit o icoană a Maicii Domnului, o carte și un tort aniversar, rugând pe Bunul Dumnezeu și Sf. M. Mc. Gheorghe (ocrotitorul uncheșului George Cotos), să îi dea răbdare, sănătate, putere și bună sporire întru dreapta credință”.

Cuvintele pe care, la ceas aniversar, uncheșul George Cotos le-a adresat celor prezenți, pe lângă mulțumiri, au fost inspirate din Sfânta Scriptură și anume: „Pace pe pământ și bunăvoire între oameni”, precum și atenționarea „Să ne iubim unii pe alții căci zilele sunt grele”.

Preotul paroh Constantin Oprea a conchis cu un citat a lui Henri Amiel și anum: „A ști cum să îmbătrânești este o capodoperă a înțelepciunii și unul din cele mai dificile capitole din marea artă de a trăi”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.