Lucrările la obiectivul „Reabilitare Sistem de Alimentare cu Apă în comuna Poiana Stampei” au fost recepționate. Primarul ing. Viluț Mezdrea a precizat că finanţarea, în valoare de aproximativ 2.000.000 lei, a fost asigurată de Guvernul României prin programul PNDL 2, iar cofinanţarea a fost asigurată de la bugetul local al comunei Poiana Stampei.

Potrivit primarului ing. Viluț Mezdrea, în cadrul proiectului au fost făcute următoarele lucrări: construire Staţie de tratare şi laborator; reconstruire captări izvoare; suplimentare rezervoare stocare apă; captare noi izvoare prin dren; racordare la rețeaua electrică şi extinderea reţelei până la zona captărilor; montare sistem SCADĂ pentru monitorizare de la distanţă a principalilor parametri de funcţionare, calitate şi distribuire a apei către cetăţeni; împrejmuirea zonelor de protecţie sanitară, precum și montarea a 200 de cămine cu apometre şi racordarea la reţeaua de distribuţie a beneficiarilor direcţi ai investiţiei.

„Lucrările executate au avut un grad de dificultate ridicat având în vedere altitudinea, condiţiile de acces,  fondul forestier, etc. dar constructorul SC INST-NISTOR SRL a făcut faţă cu succes şi a reuşit punerea în funcţiune a acestui obiectiv foarte important pentru comunitatea noastră. Mulţumesc domnului Cornel Chiperi care, zi de zi, a monitorizat şantierul pentru ca astăzi noi să beneficiem de o apă conformă”, a declarat primarul comunei Poiana Stampei, ing. Viluț Mezdrea.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.