Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și familia sa au oferit, ca și în anii anteriori, 5 000 de sarmale, pâine și 5 000 de sticle de apă minerală pelerinilor veniţi din toată ţara să se roage la moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

Ajutat de soţia sa, Luminiţa Lungu, edilul sucevean le-a oferit oamenilor veniţi din Maramureş şi din regiunea Moldovei, dar şi sucevenilor veniţi la mănăstire, pachete cu sarmale de post, pâine şi câte o sticlă de apă.

Împărţirea bucatelor s-a făcut în mod civilizat, fără ca mulţimea să se îngrămădească, în acest sens Poliția Locală a creat un culuar.

 

Oamenii veniți încă de ieri la Suceava s-au bucurat de pachetele oferite de edilul Ion Lungu. Trebuie precizat că pelerinii au venit la Mănăstirea Sfâtul Ioan cel Nou de la Suceava pentru procesiunea religioasă din ziua de luni, 24 iunie, când un sobor de preoți va purta racla cu Sfintele Moaște prin oraș.

Potrivit primelor informații, până duminică seara în jur de 8 000 de oameni s-au rugat la racla cu Moaștele Sfântului care a fost scoasă în curtea lăcașului de cult.

 

 

Înarmați cu pături și cu multă răbdare, oamenii veniți din țară pentru a se ruga la Sfântul Ioan s-au așezat pe iarba din curtea lăcașului de cult.

Trebuie precizat că scena unde va fi oficiată slujba a fost frumos aranjată și amplasată în curtea mănăstirii.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.