Cea de VII-a ediție a Spartachiadei Profesorilor a început deja la Suceava. Evenimentul se desfășoară în perioada 27-29 iunie a.c. și este organizat de Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava.

La eveniment iau parte profesori din Republica Moldova și din Ucraina, dar și din județele Bihor, Neamț, Constanța, Vaslui, Dolj, Iași, Bacău, Ilfov și, Suceava.

Invitații speciali ai evenimentului sunt oficialități locale și județene din Suceava, între care primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, prefectul Mirela Elena Adomnicăi, rectorul USV, Valentin Popa, șeful IȘJ, Cristian Cuciurean, artistul Alexandru Brădățan, precum și  primarul comunei Mahala din Ucraina, Elena Nandriș, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu, precum și fălticeneanca Maria Olaru, medaliata cu aur pe echipe și argint la individual compus, la Jocurile Olimpice de vară din 2000 desfășurate în Sydney, Australia.

 

În deschiderea evenimentului, „părinții acestuia”, profesorii Giani Leonte și Cristian Cuciurean le-au urat „bun venit” tuturor invitaților și, de asemenea, și „mult succes” în probe.

Prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, i-a felicitat pe dascăli și i-a îndemnat să organizeze și o Spartachiadă de iarnă pentru că județul este optim și pentru sportule specifice anotimpului rece.

De cealaltă parte, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a spus că se simte privilegiat să ia parte și la cea de-a VII-a ediție a Spartachiadei și i-a îndemnat pe organizatori să facă toate demersurile legale pentru a putea obține și sprijin financiar de la unitatea administrativ teritorială suceveană.

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa a precizat că este bucoros co poate fi gazda deschiderii evenimentului și, de asemenea, după o scurtă istorie a faptelor sale din perioada în care se afla la șefia Ministerului Educației, le-a urat succes tuturor cadrelor didactice.

De asemenea, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu, sucevean la origini, a precizat că intenționează să preia evenimentul de la ASI Suceava pentru a-l crește semnificativ la nivel de țară.

Campioana Maria Olaru s-a declarat încântată de invitația primită și s-a alăturat la Crosul Dascălilor, alături de cadrele didactice participante.

De altfel, cunoscutul artist bucovinean, Alexandru Brădățan, a spus că este încântat că invitația de a participa la eveniment a venit din partea unui fost profesor de-al său.

Spartachiada Profesorilor a debutat joi, 27 iunie de la orele 5:30, cu o partidă de pescuit sportiv ce s-a desfășurat pe iazul de la Hagigadar. Festivitatea de deschidere a avut loc în vineri, 28 iunie de la orele 9:30 la Universitatea „Ștefan cel Mare”, iar în continuare, de la orele 11:00, a avut loc crosul dascălilor, ce s-a desfășurat pe strada Alexandru cel Bun din municipiul Suceava, de la Primărie până la Grădinița Așchiuță și retur.

Tot vineri, între orele 15:00 și 18:00, au loc întreceri pe ramurile sportive: tenis cu piciorul, tenis de masă, darts, natație, badminton și street-ball.

În ultima zi a concursului,  adică sâmbătă, 29 iunie, între orele 8:30 și 12:30 vor avea loc întreceri pe următoarele ramuri de sport: ciclism, fotbal, handbal mixt, tenis, șah, volei și lupta cu odgonul. De le ora 13:30, la Universitatea „Ștefan cel Mare” va avea loc festivitatea de premiere a câștigătorilor probelor de concurs.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.