Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți este înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii a 21 de infracțiuni de furt calificat, fapte prevăzute și pedepsite de art. 228 alin. 1 și art. 229 alin 1 lit. b și d și alin. 2 lit. b din Codul Penal, constând în aceea că în perioada octombrie – decembrie 2021 un număr de 8 bărbați au sustras din mai multe locuințe de pe raza municipiului Rădăuți și a altor 8 localități învecinate, bunuri în valoare de peste 50.000 Euro.

În data de 13.12.2021, în jurul orei 02:00, în urma activităților investigative și specifice desfășurate, trei persoane de sex masculin au fost surprinse în flagrant în timp ce se deplasau cu un autoturism în care se aflau bunurile sustrase în aceeași noapte dintr-o locuință din municipiul Rădăuți.

Persoanele respective intenționau să ducă bunurile la domiciliul unui presupus complice, acesta din urmă având în cadrul grupării rolul de a depozita și valorifica bunurile sustrase.

În această dimineață, începând cu ora 06:00 au fost puse în executare 15 mandate de percheziție, din care 14 pe raza județului Suceava, respectiv două în municipiul Rădăuți, patru în comuna Comănești, două în orașul Cajvana, două în comuna Șcheia și patru pe raza comunei Valea Moldovei, iar una pe raza județului Botoșani, în comuna Corni, activitățile fiind în curs de desfășurare la acest moment.

În cursul acestei zile vor fi conduse la audieri 10 persoane.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

One Response

  1. Mirauta

    Se știa că,, nu mergi de multe ori cu ulciorul la fântână,, odată și-o dată se rupe toarta!!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.