Natura s-a dezlănțuit joi, 27 iunie, în mai multe localități din județul Suceava. Fie că vorbim de inundații, incendii sau de arbori căzuți, furtuna a făcut ravagii.

Un incendiu a fost produs în municipiul Falticeni, pe strada Maior Ioan, unde a ars o magazie, iar focul s-a extins la casă. Din fericire pompierii militari au reușit să stingă flăcările.

În ceea ce privește arborii cazuti, aceștia au fost puși la pământde furtună în mai multe localități din județ, mai precis în municipiul Radauti si în localitatea Fantana Mare. De asemenea, s-au mai anuntat arbori căzuti la Satu Mare, Paltinu si Pojorâta, Câmpulung Moldovenesc și Mănăstirea Humorului. De altfel, la Gura Humorului a fost și o curte inundată.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare Cod Portocaliu de vreme nefavorabilă, valabilă începând de joi, 27 iunie, la ora 13.00, până vineri, 28 iunie, la ora 01.00.
La începutul intervalului, în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80…100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.