A fost sărbătoare românească în Parlamentul European. La inițiativa europarlamentarilor PPE, în frunte cu Rareș Bogdan, a fost marcată Ziua Națională a României. Astfel, îmbrăcați în straie de sărbătoare, un număr semnificativ de bosânceni au prezentat în fața europarlamentarilor comuna Bosanci și Bucovina.

Primarul comunei Bosanci, Neculai Miron, s-a alăturat și el consătenilor săi și a luat parte la manifestările de la Bruxelles. Acesta a precizat că localitatea pe care o păstorește trebuia să fie reprezentată și de către Corul Bărbătesc al Bisericii Ortodoxe Bosanci, însă din cauza consilierilor locali PSD care nu au vrut să voteze proiectul de hotărâre conform căruia se asigurau banii pentru transportul membrilor Corului, aceștia nu au mai ajuns.

„Consilierii locali PSD, din rațiuni politice, nu au aprobat acordarea sumei de bani pentru plata transportului membrilor Corului Bărbătesc, la Bruxelles, astfel încât aceștia nu au mai putut participa. Eu, împreună cu secretarul comunei, am cumpărat bilete din banii noștri și am plecat la Bruxelles unde, mai mulți bosânceni care locuiesc acolo au prezentat, atât de frumos, portul popular, obiceiurile și tradițiile de acasă. Aceștia au fost îndrumați de către Dan Fodor, un om implicat care-și iubește originile”, a declarat Neculai Miron, primarul comunei Bosanci.

Sub egida „Bosanci leagăn de istorie și tradiție”, bosâncenii au organizat o expoziție de fotografii cu obiceiuri din comuna natală, o expoziție de pictură și au făcut o prezentare generală a Bucovinei, tărâm istoric din care face parte și localitatea Bosanci.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.