Centura municipiului Rădăuți a fost inaugurată vineri, 20 noiembrie, în prezența primului-ministru al României, Ludovic Orban. Trebuie precizat că alături de Ludovic Orban au fost prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, deputații PNL de Suceava Ioan Balan, Angelica Fădor și Dumitru Mihalescul, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, precum și edilii localităților din jurul Rădăuțiului, respectiv Ionel Andrișan de la Horodnic de Jos, Valentin Luță de la Horodnic de Sus și Gheorghe Lazar de la Marginea.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur le-a mulțumit Ministerului Transporturilor, Guvernului României și constructorilor pentru uriașul efort de a finaliza această lucrare.

„Este o premieră, o centură completă, un inel care este în jurul Rădăuțiului. Avem posibilitatea să mergem spre Putna, spre sucevița și, de asemenea, avem perspectiva de a descongestiona traficul din municipiul Rădăuți”, a declarat președintele Flutur.

Acesta a adăugat că va discuta, la Primăria Rădăuți, despre Palanul de Urbanism Zonal și despre noua conjunctură creată de către Șoseaua de Centură.

„Vrem să dăm o perspectivă dezvoltării acestei zone”, a subliniat Flutur.

De celaltă parte, premierul Ludovic Orban a subliniat că un constructor român are capacitatea să finalizeze o lucrare într-un termen mai scurt cu nouă luni față de prevederile contractuale.

„Îl felicit pe constructor pentru seriozitate și, mai ales, pentru faptul că s-a ținut de cuvânt. Rădăuțiul și localitățile din jurul Rădăuțiului au acum o centură extrem de utilă, care scoate traficul greu și traficul de tranziție și dă, în același timp, perspective de dezvoltare. Sunt convins că peste patru ani lucrurile se vor schimba în bine în jurul acestei centuri”, a declarat primul-ministru Ludovic Orban.

De altfel, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a declarat că după cinci luni de la vizita sa la Centura Rădăuțiului au fost finalizate lucrările. De asemenea, Lucian Bode a subliniat că acest sector de drum poate fi circulat începând de astăzi, 20 noiembrie.

„Pe cinci iunie când am fost prezent aici declaram că în luna decembrie vom reveni la recepția lucrărilor, însă acest lucru s-a întâmplat mai repede, iar acest lucru i se datorează, în primul rând, antreprenorului. Îi mulțumesc și eu pentru implicare și pentru tot ceea ce realizează în materie de infrastructură rutieră în România”, a declarat ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

Acesta a adăugat că s-a reușit această performanță pentru că acest proiect a fost trecut pe fonduri europene nerambursabile. Totodată, acesta a precizat că în luna noiembrie a anului 2019, acest proiect avea un progres fizic de 38%.

Trebuie precizat că lucrările Centurii Ocolitoare a municipiului Rădăuți au costat 90 de milioane de lei. Totodată, trebuie spus că Centura Rădăuțiului are 16,5 kilometri proiectul incluzând şi construcţia a şapte sensuri giratorii, şapte poduri şi două pasaje.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.