Joi, 2 iulie, la 516 ani de la moartea voievodului Ștefan cel Mare, autoritățile publice locale și județene au depus coroane de flori la Statuia Ecvestră a celui mai mare român de lângă Cetatea de Scaun a Sucevei. Evenimentul a fost organizat de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, unul dintre oamenii care respectă istoria și își cinstește înaintașii.

Astfel, coroane de flori au depus prefectul Alexandru Moldovan, președintele Gheorghe Flutur, primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a mulțumit edilului Ion Lungu pentru organizarea evenimentului și a precizat că cinstirea înaintașilor este un act de patriotism și diplomație. De altfel, președintele CJ depune coroane de flori și la mormântul marelui voievod de la Mănăstirea Putnei, dar și la mormântul ÎPS Pimen Suceveanul.

„Despre marele Ștefan și despre ce a însemnat pentru noi, pentru români, pentru Suceava este mult de vorbit. Este modelul de patriotism, de diplomație, de inteligență, de abilitate care ar trebui multora în zilele de astăzi. Mă bucur că am inițiat un program în memoria marelui voievod, Programul Ștefanian, care în fiecare an începe de Sânziene și se termină cu pelerinajul la Putna pe 2 iulie. Anul acesta a fost o variantă simplificată a acestui eveniment. Am avut slujba de pomenire a voievozilor Moldovei în capela Cetății de Scaun a Sucevei pe 24 iunie. Ce poți să gândești când ajungi la statuia marelui Ștefan, decât un îndemn de încurajare și să trecem cu bine aceste vremuri și să sperăm la vremuri mai bune”, a precizat președintele Gheorghe Flutur.

Edilul municipiului  Suceava, Ion Lungu, a subliniat că este foarte important ca în fiecare an, pe 2 iulie, să se depună coroane de flori și să se aducă un omagiu celui ce a fost Ștefan cel Mare, cel mai mare român. De altfel, edilul a precizat că mereu vor fi lucruri de învățat de la voievodul moldovean, întrucât reprezintă un exemplu demn de urmat, iar pildele acestuia pot fi adaptate la prezent.

„Așa este corect, să-l cinstim pe marele voievod! Ștefan cel mare este un simbol pentru noi”, a subliniat primarul Ion Lungu.

De altfel, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a depus o coroană de flori din partea instituției pe care o reprezintă și a precizat că în aceste vremuri, în care pandemia a pus stăpânire în lume, unitatea este una dintre cele mai importante soluții.

„Uniți putem depăși greutățile”, a subliniat prefectul Alexandru Moldovan.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.