Liderul Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, trage un semnal de alarmă pprivind gropile de gunoi neconforme din județul Suceava. Astfel, de la fața locului, mai precis de la Groapa de Gunoi ilegală a Fălticeniului, Nechifor le atrage atenția tuturor celor ce pot să rezolve problemele cu care se confruntă județul, pe linie de depozitare a deșeurilor.

Dezastrul ecologic filmat la Fălticeni este la fel de mare precum în celelalte zone din județ, unde se depozitează deșeuri neselectate care produc mirosuri greu de descris, afectează apele și mediul înconjurător.

Deputatul sucevean a explicat că în urmă cu trei ani, mai precis în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Suceava a reușit, cu fonduri europene, să închidă toate gropile de gunoi ce nu erau conforme. Se pare că din lipsa unui spațiu adeavat și autorizat de depozitare al deșeurilor au fost deschise alte spații neconforme de depozitare a deșeurilor.

„Această indiferență a Guvernului și a județului ne vor costa foarte mult pentru că, din nefericire, o să plătim și foarte mulți bani, sub formă de amendă, la Uniunea Europeană, dar și din punct de vedere al mediului”, a explicat deputatul Pro România, Ioan Cătălin Nechifor.

Nechifor a mai spus că o nouă astfel de platformă de colectare a deșeurilor s-a deschis și la limita localităților Stroiești și Ciprian Porumbescu, unde s-a contaminat un teren sigur pentru mediu.

„În 2016, când am predat mandatul, proiectul de ecologizare și de construcția a gropilor de gunoi era finalizat în proporție de 99%. Au trerecut trei ani de atunci și nu s-a făcut aproape nimic. Am văzut, în timpul campaniei electorale, o mașină de gunoi dusă la Moara și nu știu dacă astăzi funcționează și operează acolo, dar cert este că astăzi, 21 iunie, vedem cu mașini de gunoi sunt descărcate într-un sit crunt pentru mediu și pentru oameni”, a precizat Nechifor.

De altfel, deputatul sucevean le solicită tuturor celor competenți să ia măsuri pentru a stopa distrugerea mediului înconjurător și reducerea calității vieții riveranilor. În fapt, Nechifor le solicită tuturor să își facă datoria, iar dacă vor avea nevoie de sfaturi, i se pot adresa cu încredere.

„Cer autorităților naționale, în primul rând Guvernului și Ministerului Mediuli și în egală măsură și Consiliului Județean Suceava să găsească soluții de urgență, inclusiv financiare, pentru a putea stopa acest dezastru”, a spus Nechifor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.