Joi, 7 aprilie, în jurul orei 1:59, pompierii militari ai Detașamentului Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bosanci, au intervenit cu 5 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2 pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea Bosanci.

La sosirea echipajelor ardea generalizat acoperișul unei case de locuit, iar flăcările erau extinse și la alte două proprietăți, corp comun, care au fost afectate parțial.   

 

Au ars acoperișul casei de locuit, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și planșeul din lemn al acesteia pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. S-au degradat pereții interiori, elemente de tâmplărie și alte bunuri din interior. Din cauza flăcărilor, alte două proprietăți au fost afectate. La prima, au ars acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și izolația exterioară pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. S-au degradat elemente de tâmplărie, pereții interiori și alte bunuri. La a doua locuință, a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și s-au degradat planșeul din lemn, izolația exterioară și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum (burlan metalic) neizolat corespunzător față de materialele combustibile. Dispunerea apropiată a clădirilor a favorizat dezvoltarea și propagarea flăcărilor cu rapiditate.

Incendiul a fost lichidat la ora 6:20, iar pompierii au salvat cele trei case de locuit, în diferite proporții, cu bunurile aferente. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.