Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că noul pavilion de terapie intensivă de la Spitalul Județean Suceava a fost pus în funcțiune. Acesta a subliniat că noul compartiment ATI este făcut din TIR-ul achiziționat de Crucea Roșie filiala Suceava.

„Vreau să le mulțumesc donatorilor pentru că această unitate de terapie intensivă a fost donată de Crucea Roșie, la inițiativa lui Ștefan Mandachi. Acest efort este foarte binevenit pentru Spitalul Județean. Noi am lipit acest TIR de pavilionul de Boli Infecțioase a SJU, printr-un container care a făcut racordul cu pavilionul propriu-zis”, a declarat președintele Flutur.

Acesta a adăugat că acest nou pavilion dispune de 12 paturi te terapie intensivă, dotate cu ventilatoare, precum și cu toate dispozitivele necesare pentru bolnavii COVID.

„Acesta e un mare sprijin pentru noi, pentru că dorim să mutăm, de la Spitalul Nou, de la etajul VI, toți pacienții infectați cu COVID-19 care sunt la ATI, în Spitalul Vechi. Acesta este un pas foarte important pentru a reda Spitalul Nou sucevenilor care nu au coronavirus și care au nevoie urgentă de tratament în unitatea spitalicească”, a precizat Gheorghe Flutur.

Șeful județului a precizat că astăzi, 15 septembrie, în unitatea spitalicească suceveană sunt internați aproximativ 560 de pacienți, din care 188 cu coronavirus. De asemenea, în zona tampon a unității medicale sunt 120 de pacienți.

Gheorghe Flutur a subliniat că este în continuare o mare presiune pe Spitalul Județean Suceava, în ceea ce privește coronavirusul și, de aceea, le mulțumește cadrelor medicale care își fac daoria și sunt prezente la posturile de muncă indiferent de situație.

De cealaltă parte, managerul Spitalului Județean Suceava, medicul Alexandru Calancea, a precizat că, odată cu montarea acestei unități de terapie intensivă la Spitalul Vechi, va fi degrevat Spitalul Nou de pacienții COVID, lăsând specialiștii din unitatea spitalicească să își trateze pacienții în condiții optime pentru patologia non-COVID.

„Chiar dacă presiunea este mare în momentul de față pe Spital, încurajăm sucevenii și îi asigurăm că tratăm în condiții optime patologiile non-COVID”, a declarat managerul Spitalului Județean Suceava, Alexandru Calancea.

De asemenea, directorul Crucii Roșii Suceava, Cornel Dediu, a precizat că deschiderea acestei secții este foarte importantă pentru pacienții COVID pentru că vor avea parte de îngrijirile necesare.

„Totodată, această deschidere este foarte importată și pentru cei peste 33 000 de donatori care pot vedea cum sunt folosiți banii lor în beneficiul celor care s-au îmbolnăvit de COVID-19”, a declarat Cornel Dediu.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.