Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, împreună cu viceprimarul Lucian Harșovschi au inaugurat vineri, 25 septembrie, un nou loc de joacă în cartierul Burdujeni. Acesta este amplasat pe strada Grigore Antipa, în apropierea sediului unității administrativ teritoriale din cartierul sucevean Burdujeni.

Potrivit edilului, locul de joacă, construit de către operatorul de salubrizare menajeră, Asocierea Diasil și Ritmic, în baza contractului de salubrizare menajeră, are o suprafață de 1000 de metri pătrați, din care 800 de metri pătrați este suprafață cauciucată. Acesta are trei nivele, maxim 9 metri înălțime, se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani și o capacitate de joacă de 165 de copii simultan, întrucât sunt 9 intrări și 23 de ieșiri.

De asemenea, în jurul spațiului de joacă, pe o suprafață de 1000 de metri pătrați a fost amenajată o zonă de recreere, cu spații verzi și bănci.

„Ne ținem de cuvânt! Modernizăm și creăm locuri noi de joacă în toate zonele din oraș. După ce au fost făcute locurile de joacă din Obcini, Centru și de pe strada Amurgului din Burdujeni, a venit și rândul celui de aici, de pe Cuza Vodă. Ținta noastră este să facem câte două-trei astfel de spații de joacă pe an, deoarece copiii doresc să aibă locuri de joacă moderne. Acest loc de joacă este securizat, însă sper că Dumnezeu ne va ajuta și vom scăpa de acest virus, pentru a da posibilitatea copiilor să se joace și să se bucure de aceste locuri de joacă”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

De cealaltă parte, viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat că își dorește ca acest loc de joacă să fie păstrat pentru a pute fi folosit de câți mai mulți copii.

„Împreună cu Asociația de Proprietari vom gestiona acest loc de joacă pentru că este și responsabilitatea lor să le păstreze”, a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Lucian Harșovschi a adăugat că locul de joacă este format în principal dintr-un ansamblu central, un leagăn dublu, un balansoar dublu, o figurină elastică, bănci de odihnă, iluminat public. Este împrejmuit cu plasă sudată cu înălțimea de 2m, pe o lungime de 120 m liniari și este prevăzut cu 6 bannere fiecare cu dimensiunile de 6m x 1,5m și 2 panouri cu regulamentul utilizării locului de joacă.
Corpul central este realizat pe 3 nivele, are înălțimea maximă de 9m, 9 căi de acces (pentru intrare), 23 căi de ieșire. Are în componență diferite tuneluri, platforme, tobogane, figurine, etc. și poate fi folosit de un număr de maxim 165 copii simultan.
Locul de joacă deservește un număr de 31 de blocuri totalizând 1768 apartamente la care se adaugă locuințele individuale din zonă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.