Folclor, folk, rock, muzică de fanfare și mult dans din partea copiilor de la grădinițele din oraș au fost câteva din surprizele pe care organizatorii le-au pregătit pentru sireteni la ediția din acest an a Zilelor orașului Siret.

Zilele orașului Siret, ediția 2017, se desfășoară în perioada 14-16 iulie, în zona Centrului de Cultură „Mihai Teliman”, situat pe strada Lațcu Vodă.

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a amintit faptul că manifestarea culturală intitulată „Zilele Siretului” a ajuns în acest an la ediția cu numărul 10 și speră că cei prezenți la eveniment se vor simți bine.

Am ajuns la cea de-a X-a ediție a acestui eveniment început în 2008 și ne bucurăm de acest lucru.Doresc să urez celor care vor urca pe scenă și organizatorilor mult succes și sperăm ca dumneavoastră să petreceți momente frumoase. Totodată, vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți prezenți aici și să deschid oficial zilele orașului Siret”, a fost mesajul primarului Popoiu adresat celor prezenți la scena amplasată pe strada Lațcu Vodă.

Încă din prima zi organizatorii și-au propus să aducă divertismentul în centrul oraşului prin muzică, dans, folclor, tradiţii şi meşteşuguri locale. După modelul anilor anteriori, în prima zi a manifestării au urcat pe scenă cei de la Fanfara „Mugurii” din Siret.

Apoi, rând pe rând, copiii de la grădinițele din Siret au oferit părinților și bunicilor un spectacol plin de energie, culoare și voie bună. Primii care au urcat pe scenă au fost micuții de la Grădinița cu Program Normal „Luminița”, îndrumați de profesoara Mirela Popoiu, care au dansat o horă, plini de energie.

După acest moment, copiii de la Grădinița cu Program Prelungit „Luminița” au interpretat o suită de dansuri populare, iar profesoarele care i-au îndrumat au fost Cristina Pîrghie și Vasa Erastov. Solista Apetri Anamaria a cântat „Furnica, fetița și băiețelul”, iar Medvediuc Alina a cântat piesa „Broscuța și rățușca”.

Fantezia coregrafică „Petrecerea broscuțelor” și „Happy kids” au încheiat reprezentația celor mici.

Pe scena de spectacol au urcat începând cu ora 18:30 Clubul Copiilor şi Elevilor din Siret care au oferit celor prezenți cele mai cunoscute melodii folk, printre care „La fântâna iezilor”, „Pădure, pădure nebună”, „Numai noi” și „Vânt de brad”.

În paralel cu reprezentațiile oferite pe scenă, copiii dar și adulții pasionați de tenis de masă s-au întrecut în incinta Casei de Cultură din Siret. Locul trei la fost obținut de Chitan Cătălin, locul al II-lea a fost câștigat de Stafe Sebastian, în timp ce locul I a fost obținut de Simionese Ovidiu.

 

Beneficiari ai Fundaţiei „O Nouă Viaţă” au oferit celor prezenți câteva dansuri care au entuziasmat publicul.

Seara s-a încheiat cu spectacolele pregătite de Asociaţia culturală „Kolomeika”, Formaţia „Miraj Group” Suceava şi Formaţia „Dynakord” Hliboca (Ucraina).

 

Astăzi, copii pasionați de șah, începând cu ora 10:00, se întrec în sportul minții, iar de la ora 11:00 cei care sunt pricepuți la rebus vor dezlega secretele cuvintelor. Activitățile din incinta Casei de Cultură se vor încheia cu unul dintre sporturile care au prins amploare în țara noastră, table, de la ora 13:00.

Zilele Oraşului Siret continuă astăzi, 15 iulie, începând cu ora 15:00, cu Festivalul de Folclor Siretul, ediţia a V-a (prima parte), spectacole susţinute de Ansamblul „Kozaciok” Bălcăuţi, Ansamblul „Stejărelul” Cajvana, Ansamblul „Codrişor” Dorneşti, recital susţinut de Ana Maria Popescu, Ansamblul „Brăduţul” Horodnic de Jos, Grupul Folcloric „Dor străbun” Bilca, recital – Laura Haidău, Ansamblul „Flori vicovene” Vicovu de Sus, Ansamblul „Cervona Kalena” Negostina, recital Agatha Gazda, urmate de concertul oferit de invitatul special al serii, Fuego. După Fuego, publicul se poate distra pe acordurile lui DJ Covy şi ale trupelor Boghi Dance şi Unison Band.

Duminică, 16 iulie, de la ora 15:00, programul începe cu cea de-a doua partea a Festivalului de Folclor Siretul, ediţia a V-a, cu reprezentaţiile Corului „Dragoş Vodă” Cernăuţi (Ucraina), a Ansamblului Siretul (Siret), recital susţinut de Grigore Gherman, Grupul „Dor bucovinean” Siret, Ansamblul „Kolomeika” Siret, recital susţinut de îndrăgita interpretă de muzică populară Angelica Flutur, Marius Leonte Group, Royal Group Suceava, seara încheindu-se cu un recital mult aşteptat de sireteni, susţinut de trupa Fără Zahăr.

Pasionații de sport au de la ora 10:00 campionat de șah, iar de la ora 18:00 va avea loc o cursă de ciclism.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.