Ieri, 4 septembrie, în jurul orelor 16.30, în timp ce se afla în executarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Muşeniţa, o patrulă de poliţie de ordine publică a observat un vehicul pe un drum din satul Vicşani, al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliţie a încetinit, ulterior oprind maşina şi alergând pe un teren într-un lan de porumb, împreună cu ocupantul din dreapta.

Poliţiştii au intervenit cu operativitate şi au solicitat întăriri, având în vedere că zona însămânţată cu porumb se întindea pe mai multe hectare. Au fost organizate echipe de căutare, fiind folosit inclusiv un câine de urmă aparţinând Poliţiei Oraşului Siret. După aproximativ 20 de minute de scotocire a zonei, cei doi suspecţi au fost identificaţi ascunşi în lanul de porumb, sub nişte resturi vegetale.

S-a folosit somaţia legală, cei doi supunându-se, fiind încătuşaţi de poliţişti şi conduşi la autoutilitara pe care o abandonaseră anterior. S-a stabilit că cei doi suspecţi sunt de naţionalitate ucraineană şi nu comunică în limba română.

Existând suspiciuni cu privire la încărcătura din autoutilitară, s-a procedat la deschiderea acesteia, constatându-se faptul că în interior se află mai multe baxuri cu ţigarete de contrabandă, în total peste 25.000 de pachete cu o valoare de piaţă de peste 250 de mii de lei.

Autoutilitara a fost ridicată şi indisponibilizată la sediul Poliţiei Oraşului Siret, urmând a se efectua cercetarea criminalistică şi a se stabili cu exactitate cantitatea de ţigarete, provenienţa şi destinaţia acestora.

Poliţiştii continuă activităţile operative şi de cercetare în zonă,urmând a se stabili şi proba activitatea infracţională a persoanelor implicate, după ce vor fi audiate în prezenţa unui traducător autorizat.

Totodată, poliţiştii continuă cercetările privind ţigaretele identificate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin. (3) din Legea 86/2006, modif. prin OUG 54/2010, faţă de cei doi suspecţi urmând a se dispune măsura reţinerii pentru 24 de ore.

DSC00600 DSC00599

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.