Duminică, 11 august, scafandrii Detaşamentului de pompieri Suceava au recuperat trupurile a doi tineri, unul de 20 ani şi altul de 19 ani, care s-au înecat în apele râului Suceava, pe raza localităţii Mihoveni.

Având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă, numărul persoanelor care îşi petrec timpul liber în apropierea cursurilor de apă, bălţilor şi lacurilor, este în continuă creştere.

Deoarece în mai puţin de o săptămână au avut loc cinci cazuri de înec, poliția readuce la cunoştinţa populaţiei câteva reguli ce trebuie respectate la scăldat, cu scopul de a evita tragedii.

În primul rând, scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate. Este bine să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi dacă nu înotaţi bine ori nu aveţi deprinderile necesare. Evitaţi înotul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere. Într-un râu puteţi nimeri în curenţi repezi de apă, cu vârtejuri, albia poate fi nămoloasă, cu plante sau pietre. De asemenea, este interzis să înotaţi în stare de ebrietate sau pe timp de noapte şi e de preferat să evitaţi folosirea saltelelor cu aer, a camerelor de cauciuc sau a scândurilor.

Pentru că tragediile cele mai mari sunt atunci când copiii se îneacă, părinţii trebuie să supravegheze în permanenţă comportamentul micuţilor lângă şi în apă. Să nu-i lase nicio clipă singuri. Nu în ultimul rând, recomandăm să evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, ştiţi că s-au mai produs incidente.

Ţinând cont de faptul că majoritatea arealurilor nu sunt amenajate şi marcate corespunzător, pericolul de înec şi accidente este iminent. În acest sens, polițiștii recomandă consiliilor locale să amplaseze semne de atenţionare (pancarte) cât mai vizibile, inscripţionate cu mesajul „Pericol de înec” de-a lungul cursului de apă de pe raza localităţii, unde sunt locuri de scăldat.

DSC_0449 DSC_0471 DSC_0474 DSC_0491 DSC_0494 DSC_0498 DSC_0500 DSC_0512 DSC_0513

Comentarii Facebook

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.