Miercuri, 23 noiembrie 2016, începând cu ora 18:00, toți francofonii și francofilii suceveni sunt invitați, la Biroul Francez, la „Francofete”, o activitate care continuă seria de acțiuni propuse în cadrul parteneriatului școlar inițiat sub egida Inspectoratului Școlar Suceava, reprezentat de Constantin Tiron, inspector de limbi moderne, între cele trei colegii sucevene, Colegiul Național „Petru Rareș”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” și gazda evenimentului, Biroul Francez, din Suceava.

Elevii francofoni ai Colegiului „Mihai Eminescu” vor cocheta cu lirismul francofon, prezentând poezii, caligrame – creații proprii dar și opere lirice consacrate. De asemenea, elevii talentați ai aceluiași liceu vor delecta publicul cu grația dansului și magia muzicii.

Un alt moment așteptat este vernisajul Franco-graphies care va cuprinde lucrări ale elevilor din clasele a VI-a B, a X-B și a XI-a B ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”. Tot de la același liceu vor performa trubadurii francofoni contemporani, elevi talentați de la clase de muzică, premiați la concursuri de specialitate, precum și dansatori grațioși care vor evolua pe ritmuri francofone.

Elevii Colegiului Național „Petru Rareș” vor prezenta una din recentele reușite ale elevilor francofoni ai liceului, un succes internațional, și anume, conferirea distincției LabelFrance Education, care recunoaște și impune colegiul sucevean pe harta celor mai performante școli francofone din lume.

Coordonatorii activității sunt prof. dr. Petronela Munteanu și prof. dr. Cristina Hetriuc.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.