Am putea asista la o răsturnare de situaţie în cazul lui Radu Mazăre. Într-o declaraţie pentru Observator, fratele fostului politician susţine că niciun judecător nu a aprobat extrădarea, iar întoarcerea lui Mazăre în ţară este incertă. Poliţişti români se află deja în Madagascar şi ar trebui ca în câteva ore să-l escoteze pe fostul politcian. Pentru prima oară de la capturare, Mazăre a transmis şi un mesaj.

”Eu zic să nu ne grăbim, staţi să vedem ce o să se întâmple luni la aeroport. Nu, eu nu o să merg la aeroport”, spune fratele fostului primar al Constanței.

”Extrădarea nu a fost judecată”

Cu o zi înainte ca Radu Mazăre să fie urcat în avion şi escortat către România, Mihai Mazăre spune că procedurile în Madagascar au fost în afara legii.

MIHAI MAZĂRE, fratele fostului primar: La ora actuală, extrădarea lui Radu Mazăre nu a fost judecată de niciun judecător în Madagascar. Conform normelor de procedură de acolo, acest lucru ar trebui să se întâmple. Dacă el nu se întâmplă, înseamnă că se realizează un abuz în extrădarea lui Radu Mazăre.

Poliţiştii români au ajuns deja în insula din Oceanul Indian. O procedură demarată de urgenţă după ce Ministerul justiţiei de la noi a primit de la autorităţile malgaşe răspunsul oficial cu privire la extrădare.

ANA BIRCHALL, ministru de justiție: Ministerul Justiţiei a fost sesizat de către Biroul National Interpol ca procedura de extradare a lui Radu Mazare a fost admisa de catre autoritatile din Madagascar.

MIHAI MAZĂRE, fratele fostului primar: Eu nu înţeleg de ce autorităţile din România, respectiv Ministerul Justiţiei şi IGPR, sunt aşa convinse că autorităţile din Madagascar vor renunţa la această normă procedurală şi vor face extrădarea în mod direct.

Într-o celulă cu 45 de deţinuţi

Între timp, în Madagascar, Radu Mazăre a făcut demersuri pentru a fi mutat, într-o altă aripă a penitenciarului, în condiţii mai bune.

MIHAI MAZĂRE, fratele fostului primar: Acolo unde stătea el erau nişte condiţii absolut inumane. Era o cameră de 45 de persoane, fără paturi, fără nici o amenajare cu o singură toaletă de tip turcesc şi cu un singur robinet cu apă.

Din arest, fostul politician a transmis un mesaj prin intermediul fratelui său.

MIHAI MAZĂRE, fratele fostului primar: Se consideră total nedreptăţit, îşi va executa pedeapsa. După aceea va pleca din România şi se va întoarce în Madagascar.

Radu Mazăre ar trebui să ajungă luni seară în România. Are de ispăşit 9 ani de închisoare.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.