Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ care reprezintă interesele a peste 165.000 de angajați din sistemul de educație, a înaintat către senatorii României un Apel Public prin care solicită votarea în perioada imediat următoare a legii prin care se oferă protecție cadrelor didactice în îndeplinirea atribuțiilor specifice funcției.

La propunerea federației, în urmă cu peste trei ani a fost depusă o inițiativă legislativă privind protecția cadrelor didactice în îndeplinirea atribuției specifice funcției. După ce a trecut tacit de Camera Deputaților, acest proiect de lege s-a blocat la Senatul României. Creșterea numărului de cazuri de violență din școli îi obligă pe sindicaliști să ceară imperativ parlamentarilor din Senatul României să urgenteze votarea acestei legi.

Practic, această lege, după aprobare, va deveni o formă importantă de protecție pentru dascăli, iar spațiul școlar va fi unul mai sigur, în care să se presteze un act educațional de calitate, iar angajații din educație să nu mai fie victime ale agresiunilor de orice tip.

„Cazul recent de la Școala Bădulești-Dâmbovița al directorului bătut și amenințat cu moartea de un părinte, cazul de la Ploiești în care o profesoară a fost înjunghiată de un fost elev sunt exemple mediatizate, de agresiuni care au avut loc în cadrul unităților de învățământ asupra cadrelor didactice. Și sunt foarte multe alte cazuri de agresiuni asupra cadrelor didactice care nu sunt cunoscute de opinia publică. Violența din școli este o realitate și o problemă extrem de gravă. De aceea, am cerut parlamentarilor din Senatul României să ia în dezbatere, cât mai repede posibil, acest proiect de act normativ, pentru a demonstra că îi respectă pe colegii noștri din unitățile de învățământ și că sunt interesați față de ceea ce se întâmplă în mediul școlar”, a declarat Simion Hancescu, președinte FSLI.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.