Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Primului Ministru Victor Ponta, semnatar al Acordului din 27.10.2014, să intervină, în regim de urgenţă, pentru eliminarea unei discriminări. Este vorba de faptul că personalul nedidactic din inspectoratele școlare nu beneficiază de majorarea salarială de 12%.

Solicitarea are la bază următoarele:

În proiectul ordonanţei de urgenţă transmis Guvernului spre aprobare, se prevedea că şi personalul nedidactic din inspectoratele şcolare beneficiază de majorarea cu 12% faţă de nivelul acordat pentru luna iulie 2015 a cuantumului brut al salariilor de bază.

Cu toate acestea, prin ordonanţa de urgenţă nr. 27/2015, adoptată de Guvern în data de 30.06.2015 şi publicată în Monitorul Oficial al României – Partea I, nr. 474/30.06.2015, la art. 2 alineatul (6), nu se mai regăseşte personalul nedidactic încadrat la inspectoratele şcolare. Practic, s-a creat, astfel o discriminare a acestei categorii de personal nedidactic – angajaţi ai inspectoratelor şcolare – în raport cu celelalte categorii de salariaţi angajaţi în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, unităţile conexe ale învăţământului preuniversitar, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare, fără a exista nici o justificare obiectivă.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că, prin excluderea personalului nedidactic din inspectoratele şcolare de la acordarea acestei majorări salariale, Guvernul nu a respectat în integralitate punctul 8 din Acord, invocat în justificarea adoptării Ordonanţei de urgenţă nr. 27/2015.

Președinte ASI Suceava,

Giani LEONTE

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.