Ieri a avut loc în Camera Deputaţilor prima şedinţă a noii legislaturi. Aceasta a fost prezidată de Dinu Giurescu din partea Partidului Conservator. Alături de acesta s-au aflat şi cei mai tineri patru deputaţi, printre care si Radu Iulian Surugiu, care are vârsta de 28 de ani.

Iulian Surugiu (PNL) a fost propus pentru funcţia de secretar la Camera Deputaţilor, până la alegerea noului Birou Permanent al Camerei inferioare a Parlamentului. Totodată, deputatul PNL din Colegiul 10 Suceava are mari şanse să facă parte din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. Pentru această comisie este o luptă acerbă deoarece pe lângă Radu Iulian Surugiu şi-au exprimat intenţia de a face parte şi Ovidiu Iane (Colegiul 7), preşedinte al Partidului Verde şi Gavril Mârza (Colegiul 3). Deputatul Mârza are ca primă opţiune un loc în Comisia pentru agricultură, dar nu ar refuza nici un loc în Comisia de Apărare sau în Comisia pentru Abuzuri. 

Ioan Stan, deputatul cu cele mai multe voturi obţinute în judeţ, a fost propus pentru funcţia de preşedinte al Comitetului Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare. Totodată, el a optat și pentru a fi membru al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentu petiţii.  

Eugen Bejinariu (Colegiul 8) este propus să facă parte din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Comisia are în componență între 19- 26 de membri.

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, va ocupa funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

Deputatul (PDL) Sanda Maria Ardeleanu va fi membru în aceeaşi comisie. Ea a depus jurământul „cu sinceritate şi emoţie, de credinţă faţă de poporul român, în Parlamentul României”, conform propriei declaraţii oferite după ceremonie. Din această comisie fac parte între 23 și 31 de membrii, care au rolul de a superviza activitatea din învăţământul de toate formele şi gradele, cercetarea ştiinţifică, activitatea sportivă, problemele tineretului şi protecţia proprietăţii intelectuale.

Deputatul PDL de Suceava Ioan Bălan va ocupa funcţia de chestor al Camerei Deputaților. El a fost propus şi pentru a fi membru în Comisia de Politică Externă. Chestorii Camerei Deputaţilor au printre atribuţii verificarea modului de gestionare a patrimoniului, asigurarea funcţionării şi calităţii serviciilor din Camera inferioară a Parlamentului, controlul financiar al cheltuielilor efectuate şi prezintă Biroului permanent proiectul de buget al Camerei şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar.

Eugen Uricec a fost propus pentru funcţia de vicepreşedinte la Comisia pentru cercetarea abuzurilor şi pentru petiţii.

Constantin Galan (PNL) a fost desemnat membru în Comisia de Muncă şi Protecţie Socială. Acesta a precizat pentru suceavalive.ro că „toată viaţa am muncit şi aș vrea să activez într-un domeniu care îmi este drag”.

Dumitru Pardău (PNL) va face parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci. Această comisie are rolul de a superviza bugetul de stat şi execuţia bugetară, asigurarea bugetului pentru asigurările sociale de stat, echilibrul monetar, bursa de valori şi efectele ei, împrumuturi externe ale statului, etc.

Pe colegiul 10 postul de deputat a fost dublat de către candidatul PP-DD, Cezar Cioată care va face parte din Comisia pentru industrii şi servicii. Activitatea acestei comisii cuprinde industria şi ramurile ei, transporturi, telecomunicaţii, comerţ, turism, dezvoltarea industriilor şi a serviciilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.