Ioan Teodorescu, inspector asistent la Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc — Serviciul Teritorial Nord-Est Suceava a fost ridicat, sâmbătă seară, de mascați și dus la audieri după percheziții.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava l-au reținut pe Teodorescu pentru 24 de ore. Acesta este urmărit penal pentru: 11 infracțiuni de „luare de mită”; o infracţiune de „trafic de influenţă”; o infracţiune de „abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul, un folos necuvenit”; două infracţiuni de „folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; o infracțiune de „omisiunea sesizării”; o infracțiune de „favorizarea făptuitorului”; o infracțiune de „instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată”, comise în perioada august 2013-24 octombrie 2015.

Concret, în perioada respectivă, inculpatul Teodorescu Ioan, în calitate de funcționar cu atribuții de control în cadrul Oficiului Național de Jocuri – Serviciul Teritorial Nord-Est Suceava, a pretins și primit de la inculpații, oameni de afaceri și de la alte persoane, sume de bani cuprinse între 100 lei și 3.000 euro. De acești bani, el închidea ochii atunci când constata abateri și nu aplica sancțiunile impuse de legislația în domeniul jocurilor de noroc.
De multe ori, banii au fost pretinși și primiți sub forma unor împrumuturi pe care inculpatul nu le-a mai restituit ulterior.
În același context, la data de 28 iulie 2014, inculpatul Teodorescu Ioan a pretins și primit de la inculpatul Calistru Costel mai multe sume de bani, susținând că are influență asupra unui coleg de-al său și că-l va determina pe acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.
La data de 25 iunie 2014, inculpatul Teodorescu Ioan, i-a furnizat inculpatului Calistru Costel informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru acesta din urmă de foloase necuvenite, constând în evitarea aplicării unor amenzi contravenționale sau sancțiuni mai severe. Informațiile respective i-au fost transmise omului de afaceri, prin intermediul inculpatului Budeanu Pânzariu Dragoș Constantin, finul omului de afaceri.
Concret, funcționarul l-a anunțat pe inculpatul Calistru Costel cu privire la controalele care urmau să aibă loc pe raza județului Botoșani, pe linia jocurilor de noroc, în scopul asigurării protecției acestuia și a evitării unor sancțiuni.
În urma atenționărilor primite de la funcționarul public, omul de afaceri și-a închis locațiile unde deținea aparate tip slot – machine fără licență sau fără autorizație de exploatare, evitând astfel ca, la efectuarea controlului, să fie depistate nereguli și aplicate sancțiuni potrivit legislației în domeniu .
La aceeași dată, prin intermediul inculpatului Calistru Costel, inculpatul Teodorescu Ioan a transmis aceleași informații și inculpatului Țîncu Costică. Ulterior, urmare a unui control, inculpatul Calistru Costel i-a sugerat acestuia din urmă, că ar fi bine să-i dea o sumă de bani inculpatului Teodorescu Ioan, în schimbul neaplicării sancțiunilor contravenționale care s-ar fi impus, ca urmare a constatării neregulilor depistate, sugestie pe care inculpatul Țîncu Costică și-a însușit-o, dându-i o sumă de bani funcționarului public în contextul menționat.
La data de 15 noiembrie 2015, inculpații Teodorescu Ioan, Calistru Costel și Dănuță Ștefan Viorel urmează să fie prezentați Curții de Apel Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.