Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată luni, 25 aprilie, în jurul orei 15:30, de o femeie de 47 de ani, din comuna Râșca, despre faptul că, în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016, hoții i-au sustras bunuri din imobilul nelocuit.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare și de faptul că, imobilul nu este locuit, victima fiind plecată la muncă în străinătate, în perioada menționată, prin forțarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras aparatură electronică și scule electrice.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa se află în construcţie sau este nelocuită, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.