Marți, în jurul orei 02:30, Poliția municipiului Rădăuți, a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, de un bărbat de 46 de ani din comuna Voitinel, despre faptul că, din imobilul său, aflat în construcție pe raza municipiului, persoane necunoscute i-au sustras bunuri.

Hoții au profitat de lipsa unui sistem de pază și alarmare și de faptul că imobilul nu este locuit, victima fiind plecată cu familia în străinătate, și, prin forțarea unui geam, au pătruns în interior și au sustras scule electrice și diverse bunuri.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, odată cu venirea primăverii şi sezonului cald reîncep activităţile în construcţii, astfel încât se impune luarea unor măsuri preventive suplimentare pentru a nu fi expuşi furturilor de materiale de construcţi, scule şi dispozitive folosite în construcţii şi alte bunuri de valoare.

Poliţiştii recomandă dotarea locuinţelor cu sisteme de supraveghere şi alarmare, astfel încât activitatea infracţională să fie descurajată, iar în cazul săvârşirii unor furturi, identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului să fie mult mai rapidă şi mai facilă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.