Un bărbat de 45 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat Poliția Comunală Șcheia, luni, în jurul orei 8:30, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuința sa, aflată în construcție pe raza comunei Șcheia.

Hoții au profitat de lipsa unui sistem de pază și de alarmare, pătrunzând în interiorul imobilululi aflat în construcție, pe o ușă de acces secundară, lăsată neasigurată de proprietar. Aceștia au tăiat și sustras cablurile de alimentare ale mai multor scule electrice și au rupt și sustras bucăți de țeavă de cupru de la instalația termică a locuinței. Valoarea prejudiciului a fost estimată la suma de 3.000 de lei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

„Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.